Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel

b_700_700_16777215_00_images_avatar_alex1.jpg 

A J.D. Power az idén is elkészítette szokásos megbízhatósági felmérését. A Lexus éppen csak megőrizte első helyét, egy német autómárka majdnem megelőzte.

A J.D. Power az idén is megkérdezett több tízezer (egész pontosan 36 896) embert arról, hogy új autójának három évvel ezelőtti megvásárlása óta mennyi és milyen típusú meghibásodása volt.

abookcover_2017.jpg 

- A könyv ma akciósan, ide kattintva vásárolható meg. Egyet fizet, Kettőt kap! -

Az iparág összesített eredménye (142 pont) kiváló lett, kilenc százalékkal nőtt a megbízhatóság tavaly óta, 2013 óta először fordult elő javulás az előző évhez képest.

alex2.jpg 

Nagy a Lexus és a Porsche előnye, nem állnak rosszul a koreai márká, FORRÁS: J.D. POWER

A J.D. Power a kapott eredményeket száz autóra lebontva adja meg, vagyis a győztes Lexus 99 pontja azt jelenti, hogy - felfelé kerekítve - átlagosan minden hároméves Lexusnak egy meghibásodása volt az elmúlt három évben.

 A második Porsche kereken 100 ponttal zárt.

Továbbra is az autók szórakoztatóelektronikai rendszereire panaszkodik a legtöbb tulajdonos, különösen a beépített hangfelismerés és a bluetooth számít problémásnak.

A tömegmárkák nagy tempóban zárkóznak fel a prémiumgyártókra, előbbiek átlaga 143 pont lett, míg a luxusmárkák 136-on állnak. A Buick a tömegmárkák legjobbjaként a harmadik helyen zárt.

alex3.jpg 

Kategóriánként a legmegbízhatóbbak, magyarul: kisautó - Kia Rio, prémium kisautó - Lexus CT, kompakt - Toyota Prius, kompakt prémiumautó - Lexus ES, középkategóriás - Chevrolet Malibu, közepes méretű sportautó - Dodge Challenger, prémiumautó - Lexus GS, nagyautó - Buick LaCrosse. A csillaggal jelölt kategóriákban nem haladta meg kettőnél több modell a szegmens átlagát, FORRÁS: J.D. POWER

Noha még mindig a lista végén áll, a Fiat javította a legnagyobbat az összes márka közül, jelentősen, 106-tal csökkent a korábbi bűnrossz pontszáma. Helyezésben az Infiniti javította a legnagyobbat, a 29. helyről egészen a negyedikig előrevágtatva.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay