Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel

b_700_700_16777215_00_images_avatar_alex1.jpg 

A J.D. Power az idén is elkészítette szokásos megbízhatósági felmérését. A Lexus éppen csak megőrizte első helyét, egy német autómárka majdnem megelőzte.

A J.D. Power az idén is megkérdezett több tízezer (egész pontosan 36 896) embert arról, hogy új autójának három évvel ezelőtti megvásárlása óta mennyi és milyen típusú meghibásodása volt.

Az iparág összesített eredménye (142 pont) kiváló lett, kilenc százalékkal nőtt a megbízhatóság tavaly óta, 2013 óta először fordult elő javulás az előző évhez képest.

alex2.jpg 

Nagy a Lexus és a Porsche előnye, nem állnak rosszul a koreai márká, FORRÁS: J.D. POWER

A J.D. Power a kapott eredményeket száz autóra lebontva adja meg, vagyis a győztes Lexus 99 pontja azt jelenti, hogy - felfelé kerekítve - átlagosan minden hároméves Lexusnak egy meghibásodása volt az elmúlt három évben.

 A második Porsche kereken 100 ponttal zárt.

Továbbra is az autók szórakoztatóelektronikai rendszereire panaszkodik a legtöbb tulajdonos, különösen a beépített hangfelismerés és a bluetooth számít problémásnak.

A tömegmárkák nagy tempóban zárkóznak fel a prémiumgyártókra, előbbiek átlaga 143 pont lett, míg a luxusmárkák 136-on állnak. A Buick a tömegmárkák legjobbjaként a harmadik helyen zárt.

alex3.jpg 

Kategóriánként a legmegbízhatóbbak, magyarul: kisautó - Kia Rio, prémium kisautó - Lexus CT, kompakt - Toyota Prius, kompakt prémiumautó - Lexus ES, középkategóriás - Chevrolet Malibu, közepes méretű sportautó - Dodge Challenger, prémiumautó - Lexus GS, nagyautó - Buick LaCrosse. A csillaggal jelölt kategóriákban nem haladta meg kettőnél több modell a szegmens átlagát, FORRÁS: J.D. POWER

Noha még mindig a lista végén áll, a Fiat javította a legnagyobbat az összes márka közül, jelentősen, 106-tal csökkent a korábbi bűnrossz pontszáma. Helyezésben az Infiniti javította a legnagyobbat, a 29. helyről egészen a negyedikig előrevágtatva.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay