Skip to main content

 

Az Interbrand szervezet 2000 óta adja ki a világ legértékesebb cégeit tömörítő, Best Global Brands nevű százas listáját.

A Toyota idén ismét az első helyen végzett az autóipari szereplők között.

hirdetés

Soha ennyi autómárka nem szerepelt még az Interbrand „Best Global Brands” listáján: nem kevesebb, mint tizenöt márka, köztük egy visszatérő került be a világ száz legértékesebb vállalkozását tömörítő felsorolásba. Az élen pedig, mint 2004 óta mindig, idén is a Toyota áll.

Az Interbrand három tényező alapján határozza meg egy adott márka értékét: megvizsgálják a cég anyagi körülményeit, tevékenységének pénzben kifejezhető hasznát, magyarul profitját; elemzik a márka vásárlási döntéshozatalban betöltött szerepét; illetve a márka ügyfélhűség-kialakítási képességét, azaz a márka magához és másokhoz viszonyított erejét.

Ezeket összesítve a japán nagyvállalat jelenlegi értéke 50 291 milliárd dollár (körülbelül 13 500 milliárd forint). A Toyota ezzel olyan óriások mögött áll a világranglista hetedik helyén, mint az Apple, a Google, a Microsoft, a Coca-Cola, az Amazon és a Samsung.

A Toyotát a Mercedes-Benz (összesített 10. hely), a BMW (13. hely) és a Honda (20. hely) követi.

Érdekesség, hogy az autóipar nemcsak a legnépesebb ipari szegmens volt az idei Best Brands választáson, de a második legértékesebb is: 266,827 milliárdos összesített értékével a száz szereplő összesített értékének 14,5 százalékát tette ki az autógyártás – ennek csaknem egyötödét egyetlen márka, a Toyota jelentette.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás -  A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5