Skip to main content

 

Úgy látszik, rájár a rúd a Mercedesre, a Consumer Reports szerint be sem fért az első tízbe, de ugyanígy más nagy világmárka sem, például a Toyota, mely csak a 11. helyet szerezte meg.

Persze a 11. hely sem rossz, ha megnézzük a bővített listát, azaz az első harminc helyezettet, és látjuk, hogy a 30. helyig még hány világmárka szerepel.

hirdetés

A listát az amerikai Consumer Reports, egy független fogyasztóvédelmi magazin állította fel, azonban nem egy-egy típust vizsgált az adott márkán belül, hanem a gyártók egész portfólióját. 

Így leginkább azt, milyenek a járműtesztek, mennyire megbízhatók az egyes modellek, illetve mennyire vannak a tulajdonosok megelégedve az autóikkal, valamint mennyire biztonságosak a járművek. Mindezt pontozták, majd összedva pontszámokat jött ki a végső eredmény.

Az eredmény nemcsak azért fontos, mert rangsorolja az autómárkákat, hanem azért is, mert a magazin eszerint ad ki ajánlást, mely járműveket ajánlja megvásárlásra. 

Íme az első 10 helyezett

1. Audi - 81 pont

2. Porsche - 78 pont

3. BMW - 77 pont

4. Lexus - 77 pont

5. Subaru - 74 pont

6. Kia - 74 pont

7. Mazda - 73 pont

8. Tesla - 73 pont

9. Honda - 72 pont

10. Buick - 72 pont

A teljes lista ide kattintva érhető el, melyet ha megtekintünk, az is látható, hogy csak három gyártó autóit ajánlja 100 százalékban a Consumer Reports, ez pedig a Porsche, a BMW, valamint a Mazda. Utánuk következik az Audi, de csak 86 százalékos eredménnyel.

Arról, hogy mennyire megbízhatók, azaz mennyire szervizigényesek az egyes autómárkák, egyáltalán milyen lesz az autózás jövője, illetve hogyan lehet úgy autót venni, illetve közlekedni, hogy az a lehető legkevesebb költséget eméssze fel, egy nemrég megjelent könyv egy fejezetében lehet bővebben olvasni. A könyv ide kattintva érhető el. 

 

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás - A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5