Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Az európai autópiacon továbbra is kiemelkedően teljesít a Toyota, amely az év első kilenc hónapjában látványos eredményeket ért el.

A Toyota Motor Europe (TME) 912 671 autót adott el ebben az időszakban, ami 6 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, ezzel pedig sikeresen felülmúlta a piaci átlagot, írja a Világgazdaság.

hirdetés

Ennek köszönhetően a Toyota megtartotta második helyét az európai márkák rangsorában. A márka járműveinek 75 százalékában valamilyen mértékű elektrifikáció található, ami jól illeszkedik a környezetbarát megoldások iránti növekvő igényhez.

A Toyota legnépszerűbb modelljei között szerepel a Yaris és a Yaris Cross, amelyek kiemelkedően szerepelnek az eladásokban. A Yaris különösen a hibrid technológiája miatt vonzó: a 134 ezer eladott Yaris jármű 90 százaléka hibrid hajtással rendelkezik, ami nagyban hozzájárul a modell sikeréhez.

Nemcsak a Toyota, hanem prémium márkája, a Lexus is kiváló eredményeket ért el. A Lexus eladásai közel 64 ezer darabra emelkedtek, ami 17 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Ez is bizonyítja, hogy a luxus kategóriában is egyre nagyobb a kereslet a hibrid és környezetbarát járművek iránt.

A japán vállalat sikere részben annak köszönhető, hogy rendkívül sokféle modellje révén képes megfelelni a legkülönfélébb vásárlói elvárásoknak. Az autógyártó nemcsak a hagyományos benzinmotoros járműveket kínálja, hanem olyan korszerű technológiákat is, mint az öntöltő hibridek, a plug-in hibridek és a teljesen elektromos autók, így mindenki megtalálhatja a számára ideális megoldást.

Kapcsolódó anyagok:

A Toyota szerint a belsőégésű motorok kora még nem járt le

Változatlanul a Toyota a világ legértékesebb autómárkája

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Hermann Traub képe a Pixabay -en.

TOP 5