Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Pexels)

Az elektromos járművek kizárólagos gyártására való átállás munkahelyek megszűnéséhez vezetne azok körében, akik belső égésű motorokkal kapcsolatos technológiákon dolgoznak, beleértve az iparág számos beszállítóját is – mondta csütörtökön a Toyota elnöke újságíróknak. 

„Japánban 5,5 millió ember dolgozik az autóiparban. Közöttük vannak azok is, akik hosszú ideje a belső égésű motorokkal kapcsolatos munkahelyen dolgoznak” – folytatta Akio Toyoda, írta a Reuters, majd hozzátette: „Ha az elektromos járművek egyszerűen az egyetlen választási lehetőséggé válnak, beleértve a beszállítóinkat is, azoknak az embereknek a munkája megszűnne”.

hirdetés

Mint ismeretes, a világ legnagyobb autógyártójaként a Toyota - eladásai következtében - óvatosabban fogalmaz az elektromos járművekkel kapcsolatban, mint más gyártók. Ez jelenleg előnyt jelent számára, mivel a globális elektromos autók értékesítése lassul, és a Toyota profitál a bővülő hibrid modelljei iránti keresletből, különösen az Egyesült Államokban, amely a legnagyobb piaca.

A cég az úgynevezett „többirányú” stratégiát támogatja a zéró kibocsátással kapcsolatban, amely magába foglalja az elektromos járműveket, hibrideket, hidrogén üzemanyagcellás járműveket és más hajtástechnológiákat.

Januárban Toyoda kijelentette, hogy az elektromos járművek legfeljebb a globális autópiac 30%-át fogják kitenni, a maradékot hibridek, hidrogén üzemanyagcellás és belső égésű motorral működő járművek alkotják majd.

Toyoda érveléséban arra is rámutatott korábban, hogy nem minden iparági szereplő támogatja teljes mértékben a villanyautók kizárólagos elterjedését, különösen akkor, ha az az autóipari munkahelyek megszűnéséhez vezetne. A vállalatvezető a pragmatikus megközelítést részesíti előnyben, amely a hibrid járművek és a belső égésű motorok hatékonyságának fokozására épít, miközben a munkahelyek fenntartását biztosítja.

Dilemma

Az autóipar átalakulásának ezen szakasza számos döntéshozó és autógyártó vállalat számára dilemmát jelent, mivel a klímaváltozás elleni küzdelem és a kibocsátáscsökkentési célok elérése mellett a társadalmi és gazdasági szempontokat is figyelembe kell venni. Toyoda véleménye egyértelmű üzenet: az iparágnak átfogóbb megoldásokra van szüksége a zöld jövő megteremtéséhez anélkül, hogy az milliók megélhetését veszélyeztetné.

Kapcsolódó anyagok:

A Toyota szerint a belsőégésű motorok kora még nem járt le

Változatlanul a Toyota a világ legértékesebb autómárkája

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Photo by Erik Mclean: pexels

TOP 5