Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Akio Toyoda, a Toyota elnöke úgy véli, a belsőégésű motorok még sokáig lesznek használatban, és döntő szerepet fognak játszani a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésében, írta a Carscoops. 

Az akkumulátoros-elektromos járművek térnyerése már javában tart, ugyanakkor Toyoda úr azt közölte nemrég a Tokio Autószalon rendezvényén, hogy a (hagyományos) autózás hívei rengeteg belsőégésű motorral hajtott Toyota modellre is számíthatnak a jövőben.

hirdetés

A japán rendezvényen tartott sajtótájékoztatón Akio Toyoda megjegyezte: "A belső égésű motoroknak még mindig gyakorlati szerepük van a szén-dioxid-semlegesség elérése felé vezető úton. Tehát finomítsuk a motortechnológiát".

Ezután hozzátette:

"Az akkumulátoros elektromos járművek nem jelentik az egyetlen utat a karbonsemlegesség eléréséhez. Beszédem úgy hangozhat, mintha a kor ellen futnánk, de ez nem igaz. Ez egy szükséges lépés a jövő felé."

Mielőtt a nyilatkozatot tovább olvasnánk, kiemelést érdemel, hogy a rendezvényen a Toyota következő generációs motorjainak a részleteiről nem esett szó, de az Auto News úgy tudja, hogy az új technológiával bíró belsőégésű motorok használata 2024-ben a márka egyik fő fókuszpontja lesz.

A munkahelyek megőrzése a cél

Beszéde során Toyoda megjegyezte, hogy körülbelül 5,5 millió ember dolgozik a japán autóiparban, és elmondta, meg akarja védeni ezeknek az embereknek a munkahelyeit.

"Ezek az emberek támogatják Japánt, és rendelkeznek azokkal a képességekkel, amelyekkel a jövő Japánját erőssé tehetik. Soha nem veszíthetjük el ezeket az embereket" - fejtette ki az elnök, majd hozzátette. "Mindazok, akik eddig belsőégésű motorokat készítettek, hadd készítsenek továbbra is ilyeneket... Soha nem fogom hagyni, hogy az a munka, amit ezek a munkavállalók eddig végeztek, kárba vesszen".

Karbonsemlegesség és technológia

A Toyota valószínűleg többféle módon igyekszik majd csökkenteni a motorok károsanyag-kibocsátását, többek között „nagyobb sűrítésű és soványabb égési technológiákkal“. Emellett hidrogén meghajtással működő motorokon is dolgoznak.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Mr. Bean újból kritikával illette az elektromos autózást

Rowan Atkinson szerint nem a legjobb alternatíva az elektromos autó

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Admiral_Lebioda képe a Pixabay -en.

TOP 5