Skip to main content
keringető szivattyú kazánhoz

A téli hónapok közeledtével mindig felmerül a fűtés problematikája. 

Szerencsére a modern fejlesztések révén, folyamatosan lehet fejleszteni a rendszereket, adott esetben éppen a keringető szivattyú kazánhoz való beszerzése által. A korszerű technikának hála az energiamegtakarítás növelhető jelentős mértékben. Ugyanakkor az újabb termékek kiváló alapanyagokból készülnek és gyakran gondozásmentes alapokon nyugszanak, tehát hosszú éveken át működnek mindenféle javítás nélkül. Megéri időt szánni ezen egységek kiválasztására, mert a befektetett pénz és idő is sokszorosan megtérül.

Milyen az ideális keringető szivattyú kazánhoz?

Azt, hogy pontosan melyik pompatípus nyújtja a legnagyobb hatékonyságot, többnyire a felhasználási körülmények határozzák meg. Ipari rendszereknél a száraz üzemű keringető szivattyú kazánhoz a leginkább alkalmas. Ezen változatok teljesítménye kifejezetten magas, de ugyanakkor elég hangosak használat közben. A működésük során a rotor és a hűtőfolyadék nem találkozik egymással. Ezzel szemben a nedves keringető szivattyú kazánhoz jóval csendesebb. A folyadék itt hűtőközegként, valamint kenőanyagként ugyanúgy fellép. A hangot elnyeli a víz, ezért sokkal csendesebb, ami miatt a lakóépületekben is egy könnyedén alkalmazható üzemi megoldás. Ami még döntő, az a teljesítmény, amit liter vagy köbméter óránkénti értékben adnak meg.

Keringető szivattyú kazánhoz a kiváló munkáért

A legtöbb keringető szivattyú kazánhoz ugyanazon elv mentén épül fel. Többnyire adott egy szivattyúház, a rotor, a járókerék és a különféle tömítések. A folyadék belép a rotoron keresztül, majd a járókerék lapátjai hajtják meg azt. A mechanikai munkavégzéshez energia befektetésre van szükség, elektromos áram formájában. A legtöbb pompa nem érzékeny a közeg hőmérsékletére, ami széles értékek között változhat. A piacvezető márkák közül a DAB, Wilo és Grundfos magasan kiemelkedik. A tökéletes keringető szivattyú kazánhoz való illesztésével a fűtés jól optimalizálható, valamint a hőelosztás egyenletessé tehető, ami ideális körülményeket biztosít a helyiségeken belül.

Nyitókép forrása: seo101.hu licence alapján - elements.envato

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5