Zhoushan vérvörös ég

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

A kelet-kínai kikötőváros, Zhoushan lakói döbbenten látták, hogy a hétvégén rövid időre vörösre változott az ég, ami aggodalmat keltett egy esetleges tűz vagy egy ismeretlen jelenség gyanúja miatt. 

A helyiek által megosztott videók és fényképek a hatalmas égboltot skarlátvörös színben mutatták, amikor sokan kiléptek a házuk elé, hogy tanúi legyenek a kerületben először előforduló ilyen pillanatnak.

hirdetés

Videofelvételen rögzítették a hátborzongató látványt, ahogy vöröslik az égbolt.

Van racionális magyarázat

A meteorológiai szakértők azonban gyorsan arra a következtetésre jutottak, hogy a jelentések szerint helyi hajókról származó fények visszaverődését a térség alacsony felhői okozták. Az eget bíborvörösre színező fények egy halászhajóból származtak, amely csendes-óceáni halakat fogott. A környékbeli tisztviselők azt is megerősítették, hogy a kikötővárosban nem jelentettek tüzet az égbolt vörösre színeződése idején.

A szakértők szerint Zhoushan kikötővárosban az időjárás tökéletes volt a fénytörési jelenséghez, mivel az ég felhős volt, szitáló esővel, ami az ég szokatlan vörösödéséhez vezetett, ami rövid ideig pánikot váltott ki. A meteorológiai iroda egyik munkatársa elmagyarázta, hogy a jó időjárási körülmények több víz képződéséhez vezetnek a légkörben.

Amikor jó az időjárás, a légkörben lévő több víz aeroszolokat képez, amelyek megtörik és szétszórják a halászhajók fényét, és létrehozzák a lakosság által látott vörös eget

– mondta a meteorológiai hivatal munkatársa.

Azt is tisztázták, hogy nem geomágneses és naptevékenység lehetett a zhoushani égbolt vörösre színeződésének lehetséges oka. A kikötővárosban szombaton nyugodt volt a nap- és geomágneses aktivitás, amely az ég színének megváltozásához vezethet, és a megfigyelések szerint nem jelentettek jelentős anomáliákat – mondta a jelentés szerint a wuhani Kínai Földtudományi Egyetem űrfizikai kutatócsoportjának szakértője.

A vörös égbolt a kínai közösségi média – a Weibo – egyik legfelkapottabb témája lett, több mint 150 milliós megtekintéssel 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu