Skip to main content

világvége 2020 06 20 

A maják nyolc évvel ezelőtt, 2012-re datálták a világvégét, és mint ismeretes, azóta is élünk és virulunk. Egy Fullbright-ösztöndíjas tudós, Paolo Tagaloguin egy azóta törölt Twitter-bejegyzésében azonban azt írta, az időpontot elszámoltuk, így az valójában 2020. 06. 21-ére esik, adott minderről hírt az egyik brit bulvárlap, a LadBible.

A "tudós" szerint a hiba a Gergely naptár féle számításban rejlik, hisz annak bevezetése és elfogadása óta minden év 11 nappal rövidebb, mint valójában (lennie kellene.)

hirdetés

A matek pedig egyszerű, ha összeszámoljuk az elmúlt 268 év alatt, hány napot hagytunk ki a tényleges időintervallumból, a kapott összeg nem más, mint 2948 nap.

Ezt pedig, ha hozzáadjuk a 2012. december 21-i dátumhoz, a világvége folyó év június 21-ére esik.

Természetesen mindenki nyugodtan hátradőlhet, a világvége ezen a napon se következik be. Éppúgy nem, mint 2012-ben.

Mint korábban, 2012-ben is megírtuk a NASA nyilatkozatára hivatkozva, a maják valójában 2012-ben sem a világvégét várták. 

John Carlson csillagász-régész, a Center for Archaeoastronomy igazgatója szerint sokkal inkább a világot megteremtő maja istenek visszatértében hittek, akik hitük szerint "megújítanák" a világot.

Valójában tehát egyáltalán nem ismertek olyan maja próféciák, melyek a világ végére utalnának. Mindez csak a képzelet szüleménye...

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - Nyitókép: Nikola Corporation

TOP 5