Skip to main content

 

A viszonylag olcsónak mondható készlet tartalmaz egy összerakható koporsót, bélést és urnát, nem tartalmazza azonban a szállítási költséget.

Egy japán társaság új cikkel állt elő a temetési költségek csökkentése céljából: szereld magad koporsót gyárt.

hirdetés

A szállítási költségek nélkül, átszámítva mintegy bő 102 ezer forintba kerülő konstrukció egyetlen hátránya, hogy a vevőnél valakinek vállalnia kell a koporsó összerakását, ami a gyász közepette jelentős lelki megpróbáltatás lehet.

A cég weblapja szerint a készlet egy fa koporsóból, egy kis fém urnából, egy ezüst dobozból (a hamvasztásból megmaradt csontok tárolására), egy párna- és béléskészletből, egy leírásból és a furoshikiből, azaz a japánoknál honos csomagoló kendőkből áll.

Shinohara Norifumi, a gyártó Tsubasa Public Utility ügyvezetője az alábbi videón mutatja be az összeszerelés folyamatát.

A koporsót összeállító személynek csak az egyes lapokat kell a helyére csúsztatnia.

A koporsó nyitott temetésre is alkalmas, mivel nyitható ablakkal rendelkezik.

A hagyományos temetkezésre szolgáló koporsó mellett opcionális urnával is kérhető a szállítás, amennyiben az elhunytat hamvasztják.

Norifumi szerint a temetések nagyon drágák és nagy terhet jelentenek Japánban, aholaz átlagos temetési költség körülbelül 1,5 millió japán jen (átszámítva 4,22 millió forint), 

de ezzel a készlettel mintegy 30 ezer jenre is leszorítható ez a költség (átszámítva 84 ezer forintra).

Máshol sem olcsó dolog szeretteink eltemetése. Például az Egyesült Királyságban a temetési költségek átlagosan 3884 fontot, azaz mintegy másfél millió forintot tesznek ki. Az országban minden hatodik ember számára problémát jelent ennek előteremtése, átlagosan 1680 font (közel 700 ezer forint) adósságot okozva.

Forrás: Mirror.co.uk

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - Nyitókép: South China Morning Post

TOP 5