Skip to main content

 

Minden bizonnyal keveseket lep meg a tény, hogy a gazdag és a szegény emberek vagyona között óriási a szakadék, és a világ pénztömegének jelentős része egy szűk elité.

Azonban a Forbes listájának elemzése egészen megdöbbentő adatokat hozott ki, például azt, hogy

a Bezos-Gates-Buffett trió vagyona megegyezik a fél Egyesült Államok vagyonával.

A Forbes folyamatosan frissíti a világ leggazdagabb embereinek listáját. Az élen most épp Jeff Bezos áll annak köszönhetően, hogy az Amazon részvényei 10 százalékot emelkedtek.

hirdetés

Ahogy látszik, Bezos vagyona 95,4 milliárd dolláros, őt követi Bill Gates 89,5 milliárd dollárral, míg a dobogó harmadik helyén Warren Buffett áll.

Összesített vagyonuk szinte felfoghatatlan, 248,5 milliárd dollár.

The Guardian szerint ennek a három embernek, akik egyben az USA leggazdagabbjai is, akkora a vagyona, mint az ország szegényebbik felének.

Ez azt jelenti, hogya legszegényebb 160 millió amerikainak van ugyanannyi pénze, mint az első háromnak.

Ez arra is rámutat, hogy a szakadék egyre nagyobb a legszegényebb és a leggazdagabb rétegek között. A 2680 milliárd dollár annyi, mint amennyi az Egyesült Államok lakosságának szegényebb, 64 százalékának a vagyona.

Ez 204 millió embert jelent, ami több, mint Kanada és Mexikó lakossága együtt.

Az idei igazán jó év volt a világ gazdagai számára, a Forbes szerint 18 százalékkal növekedett az elit vagyona. Ez a legnagyobb emelkedés azóta, hogy a lap 1982 óta összeállítja a listát.

A Guradian megemlíti azt is, hogy a listát dominálják a fehérbőrű emberek, a leggazdagabb 400 között mindössze két afroamerikai és latin-amerikai származású található.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - Nyitókép: Az Amazon alapítója, Jeff Rezos, forrás wikipédia - DoD photo by Senior Master Sgt. Adrian Cadiz (Released)  

TOP 5