Skip to main content

 

Függőleges erdőt építenek Nankingban, hogy egészségesebb legyen a levegő.

A város kimondottan szennyezett, de a két magas felhőkarcolóra ültetett 1100 fa és 2500 bokor naponta 60 kilogramm oxigént állít majd elő.

A rövidebb, csupán 107 méteres toronyházban egy Hyatt hotel lesz, míg a magasabb, 199 méteresben irodák, egy múzeum és egy építészeti iskola kap helyet. (Cnet)

Az Index Kína 2030 után bevezeti a kék eget c. cikkében korábban így írt az ázsiai ország légszennyezettségéről:

Peking nemcsak az évezredes kulturális örökségéről híres, hanem sajnos a szennyezett levegőjéről is, ami miatt nem túl egészséges ott az élet. Az ország tenni akar a szmog ellen, ezért vállalta, hogy növeli a megújuló energiaforrások használatát, javítja a hatékonyságát, és 2030 után elkezdi csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást.

A környezettudósok szerint nehéz előre megmondani, hogy Kína mikor tud megszabadulni a szennyezett levegőtől. Vannak olyan technikák, amelyekkel néhány év alatt drasztikusan csökkenteni lehetne a szennyezés mértékét, és a szmog jóval 2030 előtt eltűnne a levegőből.

Azért is nehéz jóslatokba bocsátkozni a légszennyezettséggel kapcsolatban, mert Kína még nem határozta meg pontosan, hogy mit is jelent a "kék ég" – mondta Csu Tong, a pekingi egyetem környezettudományi professzora.

Csu szerint a levegő tisztulásáról szóló előrejelzéseknek pontosabb szennyezettségi adatokra és gazdasági előrejelzésekre kell épülniük, hogy tiszta legyen a tiszta levegő definíciója.”

Forrás

TOP 5