Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel

b_700_700_16777215_00_images_img-demo_aamazon_go.jpg 

Az Amazon jövőre nyíló boltjában nem lesz sorbanállás, sem kasszák. Sőt, pénztárosra sincs szükség, minden elintézhető egy okostelefonnal.

Egy olyan élelmiszerboltot nyit az Amazon, ahol a vásárlók egyszerűen levehetik azt, amit szeretnének, és már mehetnek is. Nincsenek kasszák, így sorban sem kell állni: később az Amazon fiókján keresztül vonják le a termék árát a vásárlótól.

Az Amazon Go épülete a számítógépes látást és szenzorokat használ ahhoz, hogy felismerje, mit vitt ki a vásárló az épületből. Természetesen mindehhez egy okostelefonos appot is használnia kell a vásárlónak, amikor belép, ezzel azonosítja magát.

A boltban elhelyezett érzékelők felismerik, hogy mit rakott a felhasználó a kosárba, és amint elhagyja az épületet, már vonja is le a pénzt. Sokak szerint ez olyan mintha legálisan lopnánk, csak még több kamera figyel minket.

A boltban kapható lesz a legtöbb alapvető élelmiszer: rágcsák, italok, előrekészített ételek, szendvicsek, kenyér és tej. Fogyasztói szemszögből nézve ez kényelmes megoldásnak tűnik, hiszen nem kell kivárni a sorokat, és nem kell babrálni az önkiszolgáló pénztárakkal sem.

Az Amazonnak pedig azért jó, mert elemezni tudja, hogy a vásárlók éppen milyen termék előtt időztek sokáig, mit vettek le, és milyen vásárlási szokásaik vannak. Ezek alapján pedig személyreszabottabb ajánlásokat küldhetnek az Amazon-fiókon keresztül.

Az Amazon Go 2017 elején nyílik meg.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkek:

Forrás - Kép: you tube