Skip to main content

 

A következő generációs mobiltelefon - amely várhatóan az okostelefon elnevezés mintájára, szupertelefonként (superphone) lesz ismert - már öt év múlva megjelenik, és forradalmasítani fogja az életünket - mondta el Wang Yanmin, a Huawei régiós fogyasztói üzletágának elnöke Budapesten.

Wang Yanmin szerint a szupertelefon a fizikai valóságot fogja összekötni a virtuális valósággal. Ez azt jelenti, hogy a készülék egy olyan "élő organizmus lesz", amelyik rögzíteni fogja a viselkedésünket és szokásainkat, valamint meg fogja érteni a preferenciáinkat. Hasonlóan, mint Baymax a Hős6os filmből, a szupertelefon teljesen meg fogja érteni az embert, kölcsönhatásban lesz vele és a környezetével.

hirdetés

Ezáltal gyorsabbá és egyszerűbbé teszi majd az életünket. A Huawei szerint a szupertelefonok a különféle innovációkat, applikációkat sokszoros, multi módon integrálják, egymással kombinálják majd, s ez lesz a legjelentősebb trend az intelligens készülékek jövőbeli világában.

A következő generációs, 5G-s szupergyors és teherbíró távközlési hálózatoknak köszönhetően, minden mindennel összeköttetésben áll majd, több eszköz, szenzor, gép (angol szóval Internet of Things, IoT) kommunikál majd egymással, mint ember emberrel. De az eszköz ugyanakkor az emberhez ''simul'' majd.

A szupertelefon jobban megért majd minket

A szupertelefonnak jóval fejlettebb értelme lesz azáltal, hogy tudását folytonosan gyarapítja a Big Data (Nagy Adat), a mesterséges intelligencia, a kommunikációs intelligencia és a felhő alapú számítástechnika segítségével, így végül egy szimbiotikus kapcsolat valósul majd meg ember és készülék között.

A szupertelefon nyelvi és ön-tanulási képességeket fog kifejleszteni, képes lesz rögzíteni az emberben és a környezetben végbemenő változásokat, hogy jobban megértse az emberek igényeit. Egy olyan készülékből, amely segít a felhasználóknak feladataik elvégzésében, végül egy olyan eszközzé fejlődik majd, amely képes lesz az adott feladatokat a felhasználók helyett elvégezni, sőt akár azokra meg is tanítani őket, vagy útmutatást adni nekik az elvégzésben.

Például ha a felhasználó azt a hangutasítást adja a hordozható eszközének, hogy „szeretnék fogyni”, akkor az eszköz meg fogja érteni, hogy mit szeretne a viselője. A készülék a Big data és a mesterséges intelligencia integrálásán keresztül azonnal a legmegfelelőbb súlycsökkentési tanácsokat fogja felkínálni.

Hogyan fog a szupertelefon és az ember együttműködni?

Az AR/VR, Virtual reality immersion, és a holográfia lesznek azok a kulcs technológiák, amelyek lehetővé teszik a gép és az ember természetes kölcsönhatását, együttműködését.

A VR és az AR technológia hatására új értelmet fog nyerni a „hiszem, ha látom” kifejezés. Ez a technológia ugyanis képes szimulálni a vizuális, a hang- és a többi érzékelést, valamint valós körülményeket, idő- és térbeli korlátozások nélkül. Így elképzelhetővé válik, hogy tanárok és diákok virtuális osztálytermekben ülnek a jövőben, vagy orvosok és páciensek akár távolból is megoszthatnak egymással diagnosztizáláshoz szükséges információkat.

Képesek leszünk ruhákat felpróbálni és vásárlásokat lebonyolítani a virtuális üzletekben. A szupertelefon alkalmazásával ezeket a tevékenységeket bármilyen fix fizikai helyszínről, akár otthonról vagy a munkahelyről is elvégezhetik majd a felhasználók – vetítette elő Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának globális vezetője.

A cikk ide kattintva folytatódik...

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

A kép csak illusztráció

TOP 5