Az ORFK szóvivője szerint a szerdai röszkei összecsapás során 22 embert állítottak elő, közülük 15-öt gyanúsítottak meg tömegzavargás résztvevőiként elkövetett határzár tiltott átlépése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Őrizetbe közülük 10 embert vettek.

Az elfogadott Btk.-módosítás szerint alapesetben a határzár tiltott átlépéséért 3 évig terjedő szabadságvesztés járhat, de ha azt tömegzavargás résztvevőjeként vagy fegyveresen, felfegyverkezve követik el, akkor a büntetés 1-5 év is lehet. Ha egyszerre lenne igaz a fegyveresség és a tömegzavargás is, akkor a büntetési tétel 2-8 évre ugrana.

hirdetés

Korábban Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó azt nyilatkozta, hogy a zavargások során a magyar oldalra átkerültek közül 29 főt fogott el a rendőrség, ebből öt embert humanitárius megfontolások alapján átadtak a a szerb oldalon lévő családjaik számára.

Bakondi szerint a családoknak felkínálták, hogy kedvezően elbírálják a menedékkérelmüket, de nem éltek vele, Németországba akartak menni. A maradék 24 emberből végül 22-t állítottak elő.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás

Kép: index.hu

 

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu