Betiltotta a KDNP a vasárnapi vásárlást? Ettől még lehet vásárolni, csak nem Magyarországon, hanem Erdélyben.

A biharkeresztesieknek több bosszúságot nem okoz majd a boltzár, az erdélyi Auchan támogatásával ugyanis bevásárlójárat indul a magyar településről, elviszik őket a nagyváradi hipermarketbe, derül ki az Erdély Online cikkéből.

hirdetés

Régen volt ugyan hasonló járat, abban nem volt pénze az Auchannak, és meg is szűnt, mert veszteséges volt. Most viszont a magyar kormány döntése után újra lehet értelme beindítani a Biharkeresztes-Nagyvárad-buszt. A busz egyik állomása a váradi Auchan lesz, cserébe a bevásárlóközpont egy éven keresztül megtéríti a közlekedési vállalatnak a járat nyereséges működtetéséhez szükséges összeget.

A buszok hétköznap is mennek majd párszor, de hétvégén sűrűbben jár, vasárnap például hatszor megy majd. A hipermarket szerint akár napi 250 vásárlóval is több mehet így hozzájuk, de nemcsak az Auchannak jön majd jól az új busz. Sok biharkeresztesi ingázik Váradra, vagy a környékére, Váradon ugyanis több a munkahely, az iskola és pörgőbb a kulturális élet is.

A magyar vasárnapi boltzáron kívül a jelentős román áfacsökkentés is nagy lendületet adhat a határmenti bevásárlóturizmusnak. Júniustól Romániában az élelmiszerek áfája az eddigi 24 helyett 9 százalékra csökkent,  jövő évtől kezdődően pedig az általános kulcs is 20 százalékra, 2017-től pedig 19 százalékra csökken.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

A kép csak illusztráció

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu