Skip to main content

 

Néhány héttel ezelőtt jelentette be a MOL, miszerint annyira jól jártak a vasárnapi boltzárral, hogy új bolthálózatot nyitnak. Azt azonban eddig nem lehetett tudni, hol lesznek az első, vasárnap is nyitva tartó egységek, illetve milyen áron kínálják majd a hétköznapi élelmiszereket. Mutatjuk!

A kötelező vasárnapi zárva tartással annyira jól járt a MOL, hogy nemrég Fresh Corner néven új, önálló márkát indítottak. Lars Höglund, a MOL kiskereskedelmi ügyvezető igazgatója szerint ezekben a boltokban akár a mindennapi bevásárlást is el lehet intézni, a szokásos kisbolti árakon.

hirdetés

Az új MOL-üzleteket először tíz kúton tesztelik; az első a dél-budai Prielle Kornélia utcában már meg is nyílt. A következő hónapokban pedig további kilenc üzletet adnak át: Budapesten a Róna utcai, Fóti úti, Borszéki utcai és Vágány utcai kúton, míg vidéken a diósdi, valamint az M3-as autópálya Rekettyés és Görbeháza pihenőhelyeknél lévő két-két töltőállomáson lesz új üzlet. A Róna utcai egység kivételével valamennyi bolt nonstop lesz.

A szabályozás szerint a töltőállomások és az ott lévő shopok is nyitva tarthatnak vasárnap, ha ugyanaz a vállalkozó üzemelteti mindkettőt. A rendelkezés azért nem érinti a MOL-t, mivel náluk a shopokat ugyanaz a szerződéses partner üzemelteti, aki magát a töltőállomást.

A Buksza blog ráadásul azt is megtudta, hogy mit is takarnak a kereskedelmi igazgató által említett "szokásos kisbolti árak". Azt írják, hogy például a Koronás cukor kilója 199 forint, a 30 grammos Túró Rudi 99 forint, a Nagyi titka rétesliszt pedig 219 forintba kerül. Ez pedig azt mutatja, hogy a Fresh Cornerekben az nonstopokban jellemző átlagárak lesznek.

Amennyiben a Fresh Corner-boltok sikeresek lesznek, akkor a Mol bővíteni fogja a hálózatot. Lars Höglund szerint erre minden esély meg is van: az Indexnek ugyanis korábban úgy nyilatkozott, hogy a jogszabály bevezetése óta nemcsak több lett a vásárló, de egy egészen új vevői réteg is megjelent a kutakon.

A MOL-nak jelenleg 365 kútja van Magyarországon (lásd az alábbi térképen). Ha minden töltőállomáson nyitnának egy-egy Fresh Corner boltot, akkor a MOL lehetne az egyik legnagyobb szereplő a hazai, éjjel-nappal is nyitva tartó kiskerláncok között. Az irány egyébként ebbe az irányba mutat; az elmúlt hónapokban például 170 MOL-kúton nagyjából száz új termékkel bővült a kínálat, megjelentek az alapvető élelmiszerek, a hálózat harmadában pedig van pékáru is. (A legközelebbi kutak listája itt érhető el.)

 

A MOL egyébként az új kiskereskedelmi stratégiát a közép-kelet-európai régió piaci és vásárlói trendjei alapján még tavaly kezdte el kialakítani, csak ezt követően lépett életbe a vasárnapra vonatkozó szabályozás. Ezt a stratégiát egyébként több kúthálózat is követi; az OMV például a Sparral bútorozott össze, hogy kihasználva a törvényi kiskaput, így növeljék bevételeiket.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Fotó: automotor.hu

TOP 5