Skip to main content

Brutális látvány fogadta azokat az aktivistákat, akik Kínában segítettek feltartóztatni egy teherautót, amely több mint félezer kutyát szállított összezsúfolva. Az állatok éttermek konyháján végezték volna. Megrázó képek következnek!

A kínai Yunnan tartományban történt, hogy autósok észrevették, mit is szállít a teherautó. Mivel a XXI. században élünk, a telefonokkal készült képeket feltették a Twitter helyi megfelelőjére, a Weibóra, ami olyan gyorsan terjedt, hogy a teherautó még úton volt, amikor a rendőrség egy díjfizető kapunál megállította, majd egy közeli rendőrörsre irányította a járművet, ahol addigra már gyülekezni kezdtek az állatvédő aktivisták.

Brutális látvány fogadta őket: 505 kutya bezsúfolva 156 kis ketrecbe, olyan iszonyú körülmények között, hogy sok közülük már az úton elpusztult. „Összezsúfolták őket, volt olyan ketrec, amelyikben 7-8 kutya is volt. A szívünk szakadt bele a látványba” - mondta az egyik állatvédő, egyike azoknak, akik aztán az egész éjszakát a kutyák ellátásával töltötték.

Ami bizonyos szempontból még drámaibb, hogy a helyi Állatfelügyeleti Hatóság embereinek vizsgálata nyomán kiderült, a szállítmány teljesen legális volt.

A kutyák tulajdonosának ugyanis megvolt minden engedélye, így a rendőrség sem léphetett fel, noha alapos volt a gyanú, hogy éttermi szállítmányról van szó.

„Nem tehetünk semmit a kutyák elfogyasztása ellen, mivel nincsen állatvédelmi törvényünk. Csak remélni tudjuk, hogy a kormány megállítja a kutyakereskedőket” - mondta az egyik aktivista.

Jó hír, hogy ezeknek a kutyáknak a sorsa megoldódott, egy magán kutyamentő központ ugyanis mintegy 6000 dollárért az összes állatot megvette..


Forrás:
kivultagasabb.postr.hu

TOP 5