Skip to main content

 

Tudósok rendszeresen ismertetik a világvége óra állását. Most sajnos nem hátra, hanem előre kellett állítani a mutatót a globális katasztrófát jelző szerkezeten. A Doomsday Clock egyébként nem csak előre képes haladni, olyan is van, hogy távolodunk a világvégétől.

The Bulletin of Atomic Scientists nevű tudós testület 1947-ben alakult és rendszeresen közzéteszi az aktuális óraállást. Idén 23 óra 57 percre állították a metaforikus mutatót, ezzel jelezve, hogy nem sok van hátra az emberiség számára. 1987 óta ez a legborúlátóbb előrejelzés, ennél már csak a hidegháborús években, 1953 és 1959 között volt rosszabb a helyzet.

hirdetés

A hidegháború végét követően, 17 perccel állították vissza a mutatókat. 1994 óta – legalábbis a tudósok szerint - minden évben közelebb kerültünk a világvégéhez.

A testület szerint nincs most nagyobb veszélyforrás a globális felmelegedésnél, a nukleáris baleseteknél és atomfegyvereknél. Mindezt a testület elsősorban a politikusok nyakába varrja. Úgy vélik, a klímaváltozás megfékezéséhez egészen drasztikus intézkedésekre lenne szükség - derül ki az idei jelentésből.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

MÉG A HARMADIK VILÁGHÁBORÚ SEM HASZNÁLNA

MÉG A HARMADIK VILÁGHÁBORÚ SEM HASZNÁLNA, AVAGY A TÚLNÉPESEDÉS MÍTOSZA

2030-RA AZ EMBERISÉG LEHÚZHATJA A ROLÓT

MÉG KÉT GENERÁCIÓNAK VAN ÉLET A FÖLDÖN

Forrás

Kép: A tudósok Washingtonban tartottak beszámolót/AFP/Win Mcnamee

TOP 5