Skip to main content

Először állította össze a leggazdagabb magyarok listáját a magyar Forbes. Az amerikai Forbes is publikálta saját rangsorát. Mindkét lista élére IT-milliárdos került.

Első alkalommal állította össze a leggazdagabb magyarok rangsorát a Forbes magazin magyar kiadása. A lista élén megelőzve Csányi Sándort és Demján Sándort, Gattyán György áll, aki a Jasmin.com nevű internetes szexoldalnak köszönhetően lett milliárdos, azóta számos – elsősorban online – vállalkozást működtet, de az üzletember tulajdonában áll a budapesti Andrássy úton található Il Bacio di Stile nevű luxusdivat-palota is.

hirdetés

Tarolt az IT-szektor

A 44 éves Gattyán György becsült vagyona 174,3 milliárd forint, és így is közel 15 milliárddal előzi meg az őt követő OTP Bank elnök-vezérigazgatóját. A lista negyedik helyén a Videoton, a Magyar Hírlap és az Echo Tv tulajdonosa, Széles Gábor áll, míg az ötödik a Péti Nitrogénművek és a Bige Holding tulajdonosa, Bige László lett: ő 103,75 milliárdos becsült vagyonával az utolsó a százmilliárdosok klubjában. Az őt követő RTL Klub extulajdonos belgiumi magyar üzletembernek, Rákosi Tamásnak 78 milliárdja van. A 33-as listán hat eddig hasonló összeállításban soha nem szereplő milliárdos is megtalálható.

A lista érdekessége, hogy a 16. helyen áll 45,3 milliárd forintos vagyonával Simicska Lajos, a Közgép és számos hazai médiavállalat tulajdonosa, a Fidesz egykori pénztárnoka: az ő érdekeltségeinek hálójáról a lap infografikát is közöl. 31. helyre bejutott Simicska üzlettársa, a szolnoki nagyvállalkozó, Nyerges Zsolt is. Korábban egyikük sem szerepelt még hasonló listákon.

Valamivel a magyar Forbes megjelenése előtt került nyilvánosságra az amerikai Forbes gazdaglistája is. Ezt az idén Bill Gates, a Microsoft alapítója vezeti. Őt Warren Buffett, majd az Oracle-vezér Larry Ellison követi.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó cikkünk:

Forrás

Kép: Gattyán György, Forrás: Facebook/Gattyán György

TOP 5