Skip to main content

felesleges koltes indoor kutatasSokat költ a szupermarketben, és szeretné ezt a pénzt megfogni? Ehhez arra van szükség, hogy megváltoztassa vásárlási szokásait. Pár tipp arra, hogyan is teheti meg ezt.

Ha úgy érzi, sokat költ a szupermarketben és szeretné megváltoztatni vásárlási szokásait akkor ennek megvalósítására a Business Insider összeszedett pár tippet.

Először is, mielőtt elmegyünk a boltba, érdemes szétnézni otthon, hogy mi van a spájzban, vagy a hűtőben. Ezzel kizárhatjuk azt, hogy olyan terméket is vásároljunk, amilyenünk még van. Érdemes listát is készíteni, hiszen így elkerülhetjük azt, hogy bevásároljunk felesleges termékekből (pedig csak pár dologért mentünk le a szuparmarketbe, de feltöltöttük a bevásárlókocsit).

Ha lehet, akkor vásároljunk inkább a hét elején, ugyanis a hét vége felé egyre nagyobb lesz a tömeg, így a kiskereskedők különböző akciókat állítanak "csatasorba" abban az időszakban, csak azért, hogy többet költsünk. Ne vigyük el a gyerekeinket a boltba magunkkal, a gyerekek ugyanis elkerülhetetlenül egy csomó kéréssel állnak majd elő. Éhesen sem érdemes vásárolni menni, így ugyanis biztos megveszünk majd olyan terméket, amire igazából nincs szükségünk.

Az előre meghámozott, leszeletelt zöldségeket is ha lehet, kerüljük el, ugyanis feldarabolatlanul sokkal olcsóbbak ezek a termékek. Érdemes lehet bizonyos esetekben saját márkás termékeket vásárolni, ezek is megteszik, a minőségükkel pedig nincsen probléma. Fontos az is, hogy ha lehet, akkor olyan termékeket vásároljunk, aminek szezonja van, ezzel is pénzt tudunk megtakarítani.

Érdemes lehet megfontolni, hogy ne vásároljunk mindig bio termékeket, ha ilyen háztartást viszünk (ez rendkívül drága mulatság ugyanis). A görögdinnyének például vastag a héja, így a növényvédőszerektől védett a belseje. Azt is meg lehet nézni, hogy milyen mennyiséget éri meg vásárolni: ha veszünk egy kartonnal, akkor lehet, hogy olcsóbb az adott áru, ezt nem romlandó termékeknél különösen érdemes megfontolni.

Ne vásároljunk a pénztáraknál kihelyezett termékekből, az itt elhelyezett áruk általában koránt sincsenek jó áron. Emellett mindig vigyük magunkkal a bevásárlótáskánkat, ugyanis a legtöbb helyen már fizetni kell a plusz szatyorért, így pedig a környezetet is óvni tudjuk. Végül pedig ellenőrizzük a blokkot, számlát a pénztárnál, előfordulhatott esetleg ugyanis egy elütés, így a hibát ott rögtön észre tudjuk venni, nem mellesleg pedig tudatosítani tudjuk magunkban még egyszer, hogy mi, mennyibe került.

Forrás

Kép

TOP 5