Skip to main content

Tavaly januártól a magyar kormány egyoldalúan megváltoztatta az utalvány-kibocsátás feltételeit és ellehetetlenítette a külföldi szociálisutalvány-kibocsátók működését – áll a francia Chèque Déjeuner csoport az FN24 kérdéseire küldött közleményében. A cég szerint ezzel a kibocsátóktól a piacuk több mint 99 százalékát vette el a kormány.

Annak ellenére, hogy számos kezdeményezés történt tárgyalások folytatására a magyar kormánnyal és az európai hatóságokkal, ilyen körülmények között nem tudja folytatni működését a cég, s felfüggeszti utalvány-kibocsátási tevékenységét Magyarországon – jelentették be

.„A Chèque Déjeuner Csoport teljesíteni fogja minden kötelezettségét ügyfelei és beváltói felé, és hangsúlyozottan helyt fog állni a forgalomban lévő utalványok visszaváltása tekintetében” – ígérik.

Mindemellett, a Chèque Déjeuner Csoport nem mond le arról a jogáról, hogy Magyarországon folytassa tevékenységét, ezért úgy döntött, hogy a Világbank Beruházási Viták Rendezése Nemzetközi Központjának (ICSIDInternational Centre for Settlement of Investment Disputes) választott bíróságához fordul Washingtonban.

A Le Chèque Déjeuner Kft., a Chèque Déjeuner Csoport magyarországi leányvállalata 1997 óta van jelen a magyar piacon.

(Forrás: FN24.hu)

Forrás: http://www.veddamagyart.info/gazdasag/5669-birosag-ele-viszi-magyarorszagot-a-francia-multi

TOP 5