Skip to main content

Készíts ajándék gyertyát karácsonyra ajándékba szeretteidnek, barátaidnak. Ezt a saját készítésű gyertyatartót könnyen elkészítheted, és nem kerül sokba.

Mi kell a házi készítésű gyertyához?

- Régi, antik teáscsésze. Használhatod a régi készleted megmaradt darabjait, vagy beszerez

- Régi megmaradt gyertyák, ha nincs az sem baj, hobbi boltban szerezz be választhatsz párat a bolhapiacon is.

- Kanóc és fémtalp (a fémtalpat szintén hobby boltban beszerezheted, vagy régi gyertyádét is felhasználhatod.

- Illóolaj

A viaszt darabold fel, egy lábasba tegyél vizet és ebbe helyezd bele azt az edényt, amiben a viaszt olvasztani szeretnéd. Vagy egy jó hőálló konzervdobozt használj, vagy egy régi kopott lábast, amit azután vagy kidobsz, vagy elteszel a következő gyertyafőzéshez, mivel ezután már azt az edényt nem használhatod főzésre.

Olvaszd meg a viaszt lassú tűzön. Közben a csésze aljába középre helyezd el a kanóc talpat és a kanócot. A kanócot előtte kösd rá egy hurkapálcikára, amit fektess keresztbe a csészén, így a kanóc egyenes marad, amíg a viasz megköt.

A felmelegedett viasszal két dolgot tehetünk. Egyből feltöltjük vele a csészét, vagy ha fehér színű viaszt használtunk, akkor színezhetjük is, ehhez szükséges viaszkrétát beszerezni. Illetve ilyenkor kell az illóolajat is belecsepegtetni. Vaníliás, narancsos, karácsonyos illatú tökéletes választás.

A viaszt a teáscsészékbe töltjük és hagyjuk megkötni. A megmaradt viaszt elteheted következő alkalomra. Miután megszilárdult a gyertyánk szedd le róla a hurkapálcikát, vágd kívánt méretre a kanócot, csomagold organzába, vagy átlátszó celofánba, színes szalaggal a tetején, és kész is a tökéletes saját készítésű karácsonyi ajándék. Egy dolgot ne felejts el, készíts magadnak is egyet! (Szerkesztő megjegyzése: mi füdőzéshez, relaxáláshoz használjuk.)

Forrás: http://erezdmagadjol.hu/2012/12/sajat-keszitesu-gyertya-ajandek-karacsonyra/

TOP 5