Skip to main content

Újabb Facebook-őrület terjed a magyar interneten: egy aljas állatkínzót akarnak levadászni a magyar állatbarátok. Azonban mindezidáig úgy tűnik, senki sem nézett utána, hol él a képeken szereplő férfi.

A világ túlsó fertályán, Chilében lakó katona ellen már petíció is indult, állítólag felfüggesztették állásából és őrizetbe vették.

"Osszátok ezerrel, hátha így megtalálják a patkány gecit!!!!" – nyit vehemensen a Facebookon terjedő legújabb őrület kommentárja. Felette egy brutális képmontázs látható három fotóból összerakva.

A legnagyobb képen egy terrier jellegű fehér kutyát a torkánál fogva a falhoz nyom egy zömök férfi, és látszólag ököllel megütni készül a szerencsétlent.

Jobbra fent a férfiről látható egy közeli, kásás kép, lent pedig a nyakig a földbe ásott kutya fotója borzolja a kedélyeket.

A döbbenet, hogy 16.517-en osztották meg a képet e cikk megírásáig.

Gyorsan utánajártunk a fotó eredetének, és hamar kiderült, a magyar közvélemény egy chilei állatkínzót üldöz. A Rights of the Animals (Az Állatok Jogai) blog szerint a férfit Patricio Milar-nak hívják, és petíciót is indítottak azért, hogy bíróság elé kerüljön.

A blog szerint az összefogás meghozta a gyümölcsét: a katonaként valamelyik santiagói nagykövetségen (más információk szerint a parlamentnél) dolgozó Millart őrizetbe vették és felfüggesztették állásából.

A blog tartalmaz a férfi Facebookjáról lementett képeket is (ezek pörögnek a magyar Facebookon is). A blogról további kegyetlenkedései is kiderültek, például altatás nélkül csonkolta a kutyája farkát. Profilja is eléggé militáns embert takar: borítóképén öltönyben pózolt egy löveg előtt, profilképén pedig katonai ruhában egy géppuskával áll egy mezőn.

Megnézve a jelenlegi profilját, már sokkal kulturáltabb képet alakítana ki magáról, egyik képén a címeres chilei lobogó mellett pózol, a másikon egy kivilágított tengerparti feszület látható. Sok képén amúgy pont a megkínzott kutyájával látható, de szereti a lovakat és a dobokat is.

Forrás: http://velvet.hu/sztori/2012/11/26/chilei_allatkinzot_akarnak_levadaszni_a_magyar_facebookon/

TOP 5