Skip to main content

A PepsiCo élelmiszeripari óriás egy új innovációs kultúra kidolgozására törekszik, amely átfogja a kudarc- és kockázatkerülést. Brad Jakeman, a globális üdítőital-csoport elnökének nyilatkozata szerint, az "innováció kulcsa", a következő bonyolult probléma megoldásán nyugszik: "Hogyan hibázzunk gyakran, gyorsan és olcsón". Hozzátette, a "diszruptív innováció" jelenleg nem a vezető globális cégek sajátja, hanem a kisebb játékosoké, amelyekre nem nehezedik a részvényesek nyomása és a bonyolult vállalati struktúra.

"A kicsik már e fogalom mögé építették céges kultúrájukat... ha hibázom, tovább lépek a következő ötlethez, ez éppen nem az a mód, ahogyan a nagyvállalatok gondolkodnak" - vélekedett. " Ez nem csak a mi számunkra kérdéses, hanem az összes nagyvállalat számára, mert a kategóriák nem gátolnak minket többé".

A PepsiCo együttműködést kötött a The Barbarian Group digitális marketing és kreatív ügynökséggel, hogy létrehozza ezt a fajta "diszruptív modellt", ami Jakeman szerint, nem tekinthető "kockázatosnak". Az új törekvésekkel összhangban a PepsiCo lefuttatott több inkubációs tervet, hogy azonosíthassa az ígéretes kitörési pontokat, az olyan területeken, mint a szociális média, a mobilmarketing és a szerencsejáték.

"Ténylegesen azt gondolom, hogy a legtöbb vállalat részéről a lehető legkockázatosabb lépés, ha ugyanazt folytatja, mint eddig, egy olyan világban amely drámaibban és mélyebben változik, mint eddig valaha. Ha ugyanazt teszed, amit két évvel ezelőtt és ugyanazt az eredményt várod tőle a mai fogyasztók körében, a mai töredezett médiakörnyezetben, a mai fogyasztói kapcsolatoktól, az egy nagy kockázat"- folytatta.

Jakeman szerint a cégnél eddig nem volt igény saját innovációs osztályra, ez a kultúra mindössze csak a "kísérleti költségvetésben" öltött testet és messze nem volt létfontosságú. Elmondta azt is, hogy az új fejlesztési osztály kisebb költségvetéssel fog dolgozni, mint a társaság normál stábja.

A PepsiCo elnöke szerint ezzel együtt a nagy cégeknek továbbra is a televíziós reklámokra érdemes fektetni a hangsúlyt, a new media alkalmazások mellett.

Forrás: http://www.marketinginfo.hu/hirek/article.php?id=26140&

Kép forrása: http://article.wn.com/view/2012/08/01/PepsiCo_feels_that_Americas_heartland_area_needs_more_obesit/

TOP 5