Skip to main content

John OxfordFejfájás, magas láz, izom- és hasi fájdalom, hányás; ezek az új vírus első tünetei, majd megjelennek a foltok az arcon és megindul a vérzés. Az esetek 30 százalékában a halál a végkifejlet. Legalábbis ezt állítja John Oxford, aki szerint az egész emberiséget kiirthatja az úgynevezett Armageddon vírus.

Új, a SARS-nál is veszélyesebb kórtól rettegnek a kutatók. Félelmetes tűnik, hiszen az Armageddon vírus korábban csak Afrikában és Ázsiában volt jelen és csak a denevérekre volt veszélyes. Most azonban már Európában is megjelent; egy olyan glasgow-i férfi életét vette el, aki nemrégiben Afganisztánban járt, a testvére esküvőjén vett részt. A 38 esztendős – meg nem nevezett – skót a londoni Royal Free kórházban hunyt el.

A Daily Mail beszámolója szerint szeptemberben hasonló tünetekkel már kezeltek a St. Thomas kórházban egy 49 éves férfit, aki korábban Katarban járt. Gyorsan emelkedő lázzal, köhögéssel és légzési nehézséggel kezelték, azaz a SARS összes tünetét produkálta. A londoni kórházban azonban kisebb pánik alakult ki a szakértők között, mert a vérvétel egy ismeretlen, embereknél eddig nem létezett fertőzést mutatott ki.

Hogy valami új dologról van szó azt, egy másik eset is megerősítette. Szaúd-Arábiában egy 60 éves férfi halt meg egy olyan betegségben, ami eddig csak állatokat ölt.

John Oxford nagyon sötéten látja a jövőt. A brit virológus szerint ez az állati eredetű járvány öt éven belül világméretűvé nőheti ki magát, és ha nem veszik kellőképpen komolyan, akkor az emberiség számára végzetes lehet a végkifejlet.

- Elkerülhetetlen a világméretű járvány, a kérdés csak az, hogy a politikusok miként kezelik a helyzetet, mert ez is egy fontos tényező a katasztrófa megállítása érdekében – figyelmeztette a világot Oxford professzor.

Az úgynevezett krími–kongói vérzéses lázt a kullancsok terjesztik és ez is egyre nagyobb veszélyt jelent az emberiség számára. Nem is olyan régen Törökország középső részén 240 ember megbetegedett, s közülük 20 meghalt ebben a betegségben. A betegség lefolyása rendkívül gyors: a fertőzéstől számítva már 24 óra után megjelennek az első súlyos tünetek, a szintén magas láz és rosszullét, 4-5 nap múlva agyvelő-gyulladás alakulhat ki, s végül legrosszabb esetben egy hét után bekövetkezhet a halál. A törökországi halottak mezőgazdasági munkások és vágóhídi dolgozók voltak, egy egészségügyi dolgozó kivételével, amely figyelmeztet arra, hogy emberről emberre is fertőz a kórokozó. Tudósok szerint a globális felmelegedés a világ másik felén támadó betegségeket is egyre közelebb hozza hozzánk.

Forrás: http://borsonline.hu/20121016_ot_ev_alatt_kiirthatja_az_emberiseget_az_uj_virus

TOP 5