Skip to main content

A kormány napokon belül megtárgyalja a megújuló beruházások finanszírozását segítő, úgynevezett zöld bank létrehozását, sőt, várhatóan meghozza a bank indításáról szóló döntést is - tudta meg a Világgazdaság.

A napilap értesülése szerint, a zöld bank alapvetően üzleti alapon jönne létre, vagyis az állam és az üzleti szféra közötti együttműködés formájában, Az állam az állami pénzügyi ösztönzőkkel szállna be, partnerei pedig a piaci alapú finanszírozással.

A hitelezés kiterjedne a mezőgazdaságra, a vízgazdálkodásra, a környezetvédelemre, az energiahatékonyságra és az alternatív energetika területére, a bank továbbá részt venne az uniós és egyéb fejlesztési források szétosztásában. Vállalati, lakossági és közületi ügyfelei is lehetnének.

Az új pénzintézet tehát perspektívát jelenthet a hazai lepusztult épületállománynak is. A különböző kedvezményes pénzügyi konstrukciók ugyanis hozzájárulhatnak a energiapazarló társasházak energetikai felújításához. Többek között az épülethéj megújításához és az energiatakarékos fűtési rendszerek kiépítéséhez.

Akit bővebben is érdekel a hitelezés témaköre, kattintson ide: http://www.vg.hu/vallalatok/energia/hamarosan-letrejohet-a-zoldbank-387388

Forrás: http://penzcentrum.hu/ongondoskodas/zoldbank_mentheti_meg_a_lepusztult_tarsashazakat.1034057.html

Kép forrása: http://www.vg.hu/vallalatok/energia/hamarosan-letrejohet-a-zoldbank-387388

TOP 5