Skip to main content

fotó: MTI Szombati hatállyal lemond tisztségéről Fülöp Sándor, az alapjogi biztos jövő nemzedékekért felelős helyettese, értesült [1] a Heti Válasz Online. A zöld ombudsman erről még ma tájékoztatja az Országgyűlés elnökét.

Fülöp azzal indokolta lemondását, hogy a parlament adós maradt fontos zöld törvények elfogadásával, valamint az ombudsman hivatala nem tudja ellátni a korábbi szinten az egészséges környezethez való jog védelmét.

Fülöp Sándor a lap kérdésére elmondta, a lemondással az volt a célja, hogy felhívja a figyelmet: a rendszerváltást követő néhány lelkes év után a környezet védelmét állandóan háttérbe szorítják a gazdasági érdekekkel szemben.

„Nem igaz, hogy a válságban, a nehéz gazdasági helyzetben jogunk van feláldozni gyermekeink, unokáink jövőjét. Mindig van olyan megoldás, amivel a jelen nemzedékek jóléte és boldogsága a jövő nemzedékek érdekeinek sérelme nélkül is elérhető" – fogalmazott a leköszönő ombudsman.

A Heti Válasz Online emlékeztet arra, hogy az év elején az alapjogi biztos váratlanul, azonnali hatállyal kirúgta [2]a zöldombudsman tizennégy munkatársát, köztük Zlinszky Jánost, a stratégiai és tudományos főosztály vezetőjét és Babai-Belánszky Tamást, a jogi főosztály vezetőjét.

Forrás: http://index.hu/belfold/2012/08/29/lemond_a_zold_ombudsman/#

TOP 5