Skip to main content

Idén 20 éves a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület. Ebből az alkalomból a szervezet – más civil szervezetekkel összefogva – országos konferenciát rendez 2012. szeptember 20-23. között Utak a fenntarthatósághoz – A megelőzés tanulása címmel.

A konferencia Budapesten, több helyszínen zajlik majd. A program csütörtökön a Magyar Természettudományi Múzeumban kezdődik, ahol a múzeumok és iskolák együttműködését ismerhetik meg a résztvevők a környezeti nevelés területén. Péntek reggeltől plenáris előadások, szekció-előadások és a konferencia közönségének aktív közreműködésére építő műhelymunkák keretében olyan témák kerülnek terítékre, mint lelki és testi egészségünk karbantartása, természet és társadalom sokszínűségének megőrzése, a közösségek, a tudás és a művészet szerepe a fenntarthatósághoz vezető úton.

Szombat délután ünnepi üléssel és az azt követő vacsorával, vidám együttléttel ünneplik a résztvevők a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület 20 éves jubileumát. Vasárnap terepi sétákkal zárul a program; a XI. kerület védett és nem védett területeit járhatjuk be szakavatott vezetők irányításával. Részletes program és regisztráció a konferencia honlapján.

Forrás: Újszászi Györgyi, Védegylet

TOP 5