Skip to main content

A mindennapi gyakorlatban egyre jobban megjelennek a környezettudomány általános és konkrét összefüggései, mely ismeretek nélkül az egészséges környezet iránti természetes igény elvárásait napjainkra szinte lehetetlen teljesíteni.


Az egészséges környezet iránti igényünk azonban kettős természetű, egyrészt tudjuk, hogy szükség van egészséges levegőre, tiszta vízre, hulladékmentes környezetre, másrészt talán kevésbe tudjuk, hogy mindezeket saját magunknak kell biztosítani.


Mégpedig alapvetően a termelési-szolgáltatási technológiák környezetvédelmi szempontból megfelelő kézben tartásával, melyekhez egyre inkább speciális szakmai ismeretek szükségesek. Ilyen képzést biztosít a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karon folyó környezetvédelmi szakmérnök képzés.


A szakirányú továbbképzésben résztvevők megismerik és elsajátítják:


- a meglévő környezeti ártalmak és károk csökkentését, illetve megszüntetését; a természeti erőforrások ésszerű felhasználását, hulladékszegény technológiák kialakítását, azok működtetésének önálló megoldását,


- képesek technológiai megoldásokat kidolgozni a hulladékok újrahasznosítására,a veszélyes hulladékok ártalmatlanítására, általános ismeretekkel rendelkeznek a természet- és tájvédelem, a környezetpolitika területén, továbbá képesek mérnöki képzettségük és egy világnyelv ismerete birtokában hazai és külföldi szakemberekkel való kommunikációra és csapatmunkára,

- alkalmasak a környezetvédelmi projektek tervezésére, szervezésére, ellenőrzésére és a mérnöki munkában való alkotó részvételre, képesek alkalmazkodni a folyamatosan változó követelményekhez.

A képzési idő: 4 félév, költségtérítés díja: 150 ezer Ft/félév


A képzés levelező tagozaton kötelező konzultációkon való részvétellel és otthoni önálló felkészüléssel történik. Az utolsó félév az államvizsgát megelőző szakdolgozatírással telik, a tanulmányok sikeres befejezése komplex államvizsgával zárul, mely környezetvédelmi szakmérnöki oklevelet ad a végzett hallgatóknak.

Az oktatás helye: SZIE Gépészmérnöki Kar, 2103 Gödöllő, Páter Károly u. 1.

Kapcsolattartó: Dr. Barótfi István egyetemi tanár, SZIE Gépészmérnöki Kar, Környezetipari Rendszerek Intézet, 2103 Gödöllő, Páter Károly u. 1., tel: +36 30 9495526, e-mail:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Jelentkezni jelentkezési lapon, vagy online a tanszék honlapján: ep-let.gek.szie.hu lehetséges.

SZENT ISTVÁN EGYETEM, GÉPÉSZMÉRNÖKI KAR, Gödöllő

TOP 5