Skip to main content
GEHILIOS GARAGE távolsági Ikarus 55 autóbusz

Kép forrása: GEHILIOS GARAGE

A magyar járműipar ikonikus modellje a távolsági Ikarus 55 autóbusz, amelynek egyik különleges példányát a Gehilio's Garage csapata vitte el próbakörre. 

Kinek ne dobbanna meg a szíve, amikor elhalad mellette egy faros Ikarus. Vannak, akik még gyerekkorukból emlékezhetnek a legendás magyar autóbuszra, többeknek csupán régi képekről és filmekről, vagy a nosztalgia találkozók egyik legszebb járműveként ismerős a távolsági 55-ös (testvérmodellje, az IK66 városi és helyközi kivitelű volt).

hirdetés

A szivarformájú, a maga korában forradalminak számító farmotoros elrendezésű buszt a Gehilio's Garage csapata mutatja be.

Amúgy a videóban látható busz tulajdonosa megszállottja a márkának, csodálatos gyűjteménye messze földön híres az Ikarus-rajongók körében.

"Kivételes érzés régi buszt vezetni, pláne ha, az egy Ikarus 55-ös, köszönjük a lehetőséget. Nem először foglalkoztunk magyar járművel és nem is utoljára. Fontosnak tartjuk, hogy a fiatalabb generációk is tisztában legyenek azzal, hogy az ország milyen kivételes saját gyártású járművekkel büszkélkedhet"

– összegezte élményeit a keszthelyi videós csapat.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Bárki fillérekért vehet leselejtezett Ikarusokat, viszik őket, mint a cukrot

Forrás - Nyitókép: GEHILIOS GARAGE

TOP 5