Skip to main content

IMMOFINANZ Top On STOP fenntartható lakások 

Az innovatív irodai és kiskereskedelmi megoldásaival Európa-szerte növekedést produkáló IMMOFINANZ megfizethető és fenntartható lakások építésével bővíti portfólióját.

Középtávon akár 12 000 lakás megépítése a cél

Top on STOP koncepció keretében, az egyszintes STOP SHOP kiskereskedelmi parkokra történő ráépítésekkel megfizethető, erőforrás-barát lakásokat kínál a vállalat, amelynek középtávú célja akár 12 000 új lakás megépítése.

Ez az innováció mutatja az IMMOFINANZ erőfeszítéseit az éghajlatváltozás és a lakhatási költségek robbanásszerű növekedése elleni küzdelemben, miközben új bevételi forrásokat teremt és optimalizálja az üzleti kockázatot.

Tekintettel a belvárosi telkek szűkösségére és egyre növekvő költségeire, valamint a jelenlegi lakáshiányra, hatalmas erőforrással rendelkezünk Európa legnagyobb kiskereskedelmi parkhálózata révén. A Top on STOP koncepcióval a lehető leghatékonyabb módon szeretnénk kihasználni ezt a lehetőséget, és tapasztalt ingatlanfejlesztőként megfizethető és fenntartható lakásokat kínálunk, támogatva az értékes földforrások felelős felhasználását” 

– mondta Dietmar Reindl, az IMMOFINANZ ügyvezető igazgatója. 

Az új Top on STOP koncepció az egyszintes, STOP SHOP márkanév alatt működő kereskedelmi parkokra történő ráépítést jelenti, amelynek célja, hogy a helyi üzletek és szabadidős létesítmények közvetlen szomszédságában olcsó lakásokat hozzanak létre. „A koncepcióval korunk három legnagyobb kihívására kínálunk megoldást: növeljük a sűrűséget és küzdünk talajzárás ellen, valamint kiváló minőségű lakásokat építünk az alacsonyabb és közepes jövedelemmel rendelkezők számára. Klímasemleges lakásokat szeretnénk építeni faszerkezettel és ökológiai energiakoncepcióval” – tette hozzá Reindl.

Az IMMOFINANZ STOP SHOP portfóliója jelenleg tíz európai országban mintegy 100 helyszínt foglal magában, amely a tervek szerint az elkövetkező években 140 ingatlanra bővül. Az új lakáskoncepcióban rejlő lehetőségek tehát jelentősek: 

Középtávon a jelenlegi és a jövőbeni STOP SHOP helyszínek nagyjából 50%-át tervezzük megfizethető bérlakásokkal bővíteni. Ez akár 600 000 négyzetméternyi lakóterületet, közel 12 000 intelligens és fenntartható lakást jelenthet. Kísérleti projektekkel kezdünk Ausztriában és a szomszédos országokban, ahol a más ingatlanjainkhoz hasonló magas fokú szabványosítás révén segítenénk a gyors bevezetést. Egy másik előny az alacsonyabb beruházási költség, mivel meglévő ingatlanokra építünk, amely ebben a szegmensben is vonzó hozamot ígér részvényeseink számára” 

– mondta Stefan Schönaueraz IMMOFINANZ pénzügyi igazgatója.

Környezetileg és társadalmilag fenntartható

A Top on STOP apartmanok magas fenntarthatósági kritériumoknak felelnek majd meg. A moduláris faépítés lehetővé teszi a különféle kombinációkat a mini-loftoktól a családi lakásokig, az otthoni irodahelyiséggel rendelkező lakásoktól a vendégek vagy gondozók számára kialakított különálló egységekig. A klímasemleges energetikai koncepció magában foglalja a fotovoltaikus, hővisszanyerő és geotermikus energia használatát, valamint a földterület megnyitását a zöldítés révén, illetve különféle közösségi területek – játszóterek, találkozóhelyek, tetőkertek – megépítését. Az első kísérleti projekt már elindult, és az engedélyek megszerzése után várhatóan gyorsan megépülnek a lakások.

Az IMMOFINANZ-ról

A kereskedelmi célú ingatlanokra szakosodott IMMOFINANZ csoport alaptevékenysége az ingatlankezelés és –fejlesztés, amely Európában az alábbi nyolc piac kiskereskedelmi és irodai szegmenseire összpontosítja tevékenységét: Ausztria, Németország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Románia, Lengyelország és az Adriai régió. A cég által nyújtott minőséget és szolgáltatási színvonalat a STOP SHOP és a VIVO! kiskereskedelmi márkák, valamint a myhive irodamárka fémjelzi. A csoport több mint 210 tagból álló ingatlanportfóliójának összértéke közel 5,1 milliárd EUR. Az IMMOFINANZ részvényeit a Bécsi (ATX tőzsdeindex) és a Varsói Értéktőzsdén jegyzik. Web: http://www.immofinanz.com

További információ:

Edit Murányi
Senior Consultant
M +36 70 372 2137

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

http://hu.chapter4.eu

Sajtóközlemény

TOP 5