Skip to main content

 

A svéd Uniti bejelentette, hogy piacra dobja viszonylag megfizethető árú, futurisztikus megjelenésű városi autóját.

A Uniti egy kis méretű, háromüléses elektromos városi kisautó, melyet Svédország déli részén fekvő Malmö-ben terveztek meg, viszont a brit Norfolkban fejlesztették ki és részben ott is gyártják majd.

Hulladék Nélkül Gazdagabban

- A könyv ma akciósan, ide kattintva vásárolható meg. Egyet fizet, Kettőt kap! - 

Két akkumulátorméret közül lehet választani, és az Uniti One 300 kilométeres tartományban működik, és 20 százalékról 80 százalékra tölthető mindössze tizenhét perc alatt egy 50 kilowattos CCS töltővel - közölte a Uniti egy nyilatkozatban.

Az autó rendelése máris lehetséges a Uniti.earth oldalonAz első szállításokat 2020 közepére tervezik Svédországban és Nagy-Britanniában, a további piacokra fokozatosan lépnek be.

Az Uniti három ülései közül egy elöl van és kettő hátul. A kétféle akkumulátorméret közül a 12 kilowattos akár 150 kilométer megtételére is képes lehet egyetlen töltéssel, míg a 24 kilowattos akkumulátorral a hatótáv elérheti a 300 kilométert is.

A Uniti One nulláról 100 kilométeres óránkénti sebességre 10 másodperc alatt gyorsul fel, a legnagyobb sebessége pedig 120 kilométer óránként.

Az ára 18 600 font (vagyis átszámítva nagyjából 7 millió forint) lesz.

Forrás: Forbes.com

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kacsolódó anyagok: 

Forrás - Nyitókép: Forbes.com

TOP 5