Zetta City Module 1 

Egy kis orosz elektromos autó tervez egyből az élre törni a világ legolcsóbb elektromos autóinak listáján. A gépjárművet Zetta City Module 1-nek vagy röviden CM1-nek hívják.

A CM1-et már jó ideje fejlesztik. Lehet, hogy nem a legszebb, de van egyfajta személyisége. Kicsit emlékeztet a Mahindra e20-ra, különösen a négyszögesített vonalak és a középvonala miatt, mely közelebb kerül a hátsó részhez.

hirdetés
 

A 7000 dolláros árú modell 3 méter hosszú, 1,6 méter széles, 1,6 méter magas és 2 méteres tengelytávval rendelkezik. A társaság szerint négyüléses, de az Insideevs.com szerint talán két gyerek, ha elfér a hátsó üléseken.

A portál becslései szerint a CM1 névleges teljesítménye 46 LE (34,4 kW), maximális teljesítménye pedig 97 LE (72,4 kW) lehet. Az indukciós motorok meglehetősen nagy fajlagos nyomatékkal rendelkeznek - akár 30 Nm/kg-ig terjed ez az érték.

A CM1-nek nincs sebességváltója, viszont a Zetta kifejlesztett hozzá egy saját akkumulátorcsomagot és akkumulátorkezelő rendszert.

Ez lehetővé teszi a töltési idő 30 százalékos csökkentését, gazdaságos módban pedig mintegy 320 kimométer távolság megtételét.  

Denis Schurovsky, a Zetta vezérigazgatója azt tervezi, hogy novemberben mutatják be az autót, decemberben pedig megkezdik a gyártást.

Forrás: Insideevs.com

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kacsolódó anyagok: 

Forrás - Kép forrása: Zetta

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu