Skip to main content

 

Azt hiszem – nem hiszem, hogy erre válaszolnom kéne – ennyit sikerült kinyögnie Elon Musknak, az elektromos autókat gyártó Tesla vezérigazgatójának, mikor arról kérdezték, hogy tényleg akarnak-e több százezer önvezető autót gyártani az Ubernek.

Muskot a cég negyedéves teljesítményéről szóló konferenciahívás során kérdezte a Morgan Stanley elemzője arról az értesülésről, hogy ha a Tesla 2020-ra legyártana egy rakás önvezető autót, az Uber szívesen megvenné az összeset az az autómegosztó szolgáltatásához.

hirdetés

Musk a beszámolók szerint egy kínos, hat másodperces csend után először annyit tudott összehozzni, hogy "hmm, ez egy éleslátó kérdés", majd miután a kérdező mondta, hogy nem muszáj válaszolnia, úgy döntött, tényleg nem is fog. Persze ahogy az elemző megjegyezte, néha a válasz hiánya árulkodóbb, mint a válasz.

A kérdés aktualitását az adja, hogy a tervek szerint a Tesla már 2020 körül 50 ezer autonóm, önvezető autót gyártana, egy ilyen flotta pedig nagyon kapóra jönne az Ubernek, amelyet gyakorlatilag indulása pillanatátot heves támadások érnek a taxis társaságok és több állam – köztük Magyarország – részéről is, mert jön és elveszi a helyi taxisok munkáját.

Musk bizonytalankodását többen annak tudják be, hogy a Tesla is nyitott lehet egy ilyen együttműködésre. További lehetőség, amire az elemző szintén rákérdezett, hogy a Tesla inkább saját maga indítana be az új flottával egy az Uberéhez hasonló fuvarszolgáltatást. A személyszállítás piacát így is, úgy is felforgatná a félmilllió elektromos, önvezető autó.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

TOP 5