Skip to main content

Az 58 éves Emma Orbach otthagyta kényelmes kispolgári életét, és beköltözött a walesi hegyekben kialakított sárkunyhójába. Az elmúlt tizenhárom évet sárkunyhóban töltötte a diplomás Emma Orbach, aki boldogan él áram nélküli otthonában, nevelgetve három kecskéjét, hét csirkéjét és két lovát. Ivóvizet a közeli patakból hoz, és csak ritkán megy be a városba vásárolni némi rizst és csokoládét.

Nem csupán otthona hasonlít A gyűrűk ura-trilógiából megismert hobbitházakra, már a külseje is emlékeztet J. R. R. Tolkien fantasyregényének hőseire. – Mindig is így akartam élni.

Ez az életmód boldoggá tesz – nyilatkozta a vegetáriánus asszony, aki otthonát Tir Ysbrydolnak nevezte el, ami körülbelül azt jelenti, hogy Szellem­föld.

Amikor három felnőtt gyermeke meglátogatja, nem hoz magával sem telefont, sem laptopot, anyjuk ugyanis megtiltotta nekik, akárcsak a többi vendégnek. – Semmi nem hiányzik nekem abból az életből, amit magam mögött hagytam. Az úgynevezett minőségi élet az én meglátásom szerint egyre romlik, minden gyorsabb és stresszesebb lesz.

Egyszer-kétszer szoktam azzal viccelődni, hogy rendelek egy pizzát magamnak, leginkább akkor, amikor nagyon fáradt vagyok egy hosszú nap után. Nem hiszem azonban, hogy ide bárki is szállítana pizzát – mondta az asszony. 

Forrás: http://www.borsonline.hu/20121230_hobbitkent_el_a_diplomas_asszony

TOP 5