Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

A Volkswagen csoport elektromos átállásának üteme jelentősen elmarad a korábban kitűzött céloktól. 

Az autógyártók közötti versenyben a vállalat kénytelen volt módosítani az elektromos járművekre való átállásra vonatkozó stratégiáját, miután az ID sorozatú modellek nem érték el a várt sikert a piacon, írja a Motor1.com.

hirdetés

A cég eredetileg azt tervezte, hogy 2030-ra az újautó-eladások 80%-át elektromos járművek adják majd Európában, de a várakozásoktól eltérő fogadtatás miatt most újra kell gondolniuk ezt a célkitűzést.

A Volkswagen vezetősége, Arno Antlitz pénzügyi és operatív igazgató vezetésével, bejelentette, hogy a korábban elektromos átállásra elkülönített 180 milliárd eurós költségvetés egyharmadát, azaz 60 milliárd eurót, inkább a belső égésű motorok fejlesztésére fordítják, hogy azok továbbra is versenyképesek maradhassanak a piacon.

Antlitz szerint a jövő elektromos lesz, de a belső égésű motorok még nem tűntek el teljesen. Ez ellentétben áll a Volkswagen korábbi álláspontjával, amely szerint 2033-tól csak elektromos modelleket terveztek gyártani Európában.

Thomas Schäfer, a Volkswagen márkafőnök, korábban úgy nyilatkozott, hogy a belső égésű motorok már elavult technológiának számítanak az alternatív üzemanyagokkal szemben.

Azonban a jelenlegi piaci helyzet és a technológiai fejlődés figyelembevételével a cégnek alkalmazkodnia kell a változó körülményekhez.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Jelentősen csökkent az elektromos autók értékesítése Németországban

A Toyota szerint a belsőégésű motorok kora még nem járt le

Visszavesz a villanyautós terveiből az Aston Martin

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Carvermittler képe a Pixabay -en.

TOP 5