Osztrák Szövetségi Vasutak fűnyírás állatokkal 

Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) mindig is szem előtt tartotta a környezetvédelmet, a hálózatot, a pályaudvarokat, az irodákat és egyébb létesítményeket régóta zöldárammal működteti.

Figyelemmel van azonban azokra a zöld területekre is, melyek a létesítmények között helyezkednek el, és egyfajta oázisként teret adhatnak védett növények, rovarok és állatok számára, fenntartva ezzel a fajok sokszínűségét.

hirdetés

A fenntartható művelésben a bárányok után az ÖBB most már teheneket és kecskéket is "alkalmaz", megkönnyítve így az ezzel járó munkát, arról nem is beszélve, hogy e megoldás révén a társaságnak nem kell a gépi berendezések megvásárlására és működtetésére költenie, illetve feleslegesen energiát felhasználnia.

Az állatok igénybevétele egy helyi gazda segítségével történik, aki a Graz-Klagenfurt közötti vasútvonal mellett veti be a fűnyíró hadsereget, bárányok mellett immáron teheneket és kecskéket is.

Hasonló megoldásra Bécs 22. kerületében és Tullnerfeldben is sor került, itt is gazdák segítségével.

Minderről videó is készült:

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás: maga a videó - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Leroy Huckett fotója a Pexels oldaláról

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu