Skip to main content
Pascal Trapézlemez tetőfedés

A kép csak illusztráció (Forrás: Pexels)

Ha barkácsolásról, javításról, vagy hasonló ház körüli munkákról van szó, általában egy férfiember igen hatékonyan meg tudja oldani a problémákat. 

Ugyanígy építkezésnél is hamarabb kérjük barátok vagy hozzátartozók segítségét, minthogy szakembert hívjunk. Ez az esetek többségében működőképes is, ám mégiscsak lehetnek hátulütői, ha nem szakszerűen van a munka elvégezve, pláne olyan kardinális kérdések esetén, mint a tetőfedés, a tetőfedő anyagok megfelelő rögzítése.

Milyen anyaggal dolgozunk tetőfedéskor?

Az első és legfontosabb kérdés, hogy milyen anyagot is használunk, ez ugyanis nagyban befolyásolhatja, hogy a házilag történő felszerelés mennyire lesz hatékony és tartós.

Trapézlemez használata esetén könnyű dolgunk van, mert bármilyen felülethez könnyen és gyorsan rögzíthetjük. Szerkezetét tekintve pedig könnyű és masszív, anyaga időtálló - nem véletlenül az egyik legnépszerűbb tetőfedő anyag a piacon.

Ha a hullámlemez használata mellett döntünk, akkor a trapézlemezéhez hasonló tulajdonságokra számítsunk, csak éppen esztétikusabb kivitelben. A hullámlemez rendkívül könnyű anyag és nem mellesleg környezetbarát is, egyszerű alakíthatóságának köszönhetően pedig sokrétűen felhasználható, felszerelése sem igényel különösebb szakértelmet.

A cserepeslemez tulajdonképpen a hagyományos tetőfedő anyagok felváltására jött életre, modernebb köntösben, így Magyarországon is még egészen új technológiának mondható. Tartóssága mellett igen nagy előnye az, hogy új tetőszerkezet építésekor nincs szükség masszív és anyagigényes szerkezetre, így a cserepeslemez még költséghatékony is. Felszerelése gyakorlatilag megegyezik a trapéz- és hullámlemezével, nem igényel sok szakértelmet.

A zsindelyezés már egy picit más tészta, mint a lemezek rögzítése. Természetesen a zsindelyek felhelyezését is el lehet sajátítani, az viszonyt tény, hogy nem árt begyakorolni, mielőtt még élesben nekiesnénk a házunk befedésének.

Most akkor hívjak szakit tetőfedéshez vagy sem?

A Pascal Trapézlemez szerint habár a legtöbb tetőfedőanyag rögzítése egyszerű, "a kívánt eredmény érdekében feltétlenül javasolt egy szakember bevonása". A válasz tehát az, hogy inkább igen. Bár a fent leírtak fényében ez kissé ellentmondásosnak tűnhet, az igazság az, hogy mindig érdemes szakemberrel csináltatni a szakmunkát. A tetőfedő anyagok felhelyezése az esetek többségében nem egy nehéz feladat, azonban érdemes elgondolkoznunk azon, hogy jobban bízunk-e a saját vagy épp egy jóismerősünk tudásában, mint valaki olyanéban, aki ezt tanulta és valószínűleg évek gyakorlata van már a kezében. A szomszéd Jóska nem valószínű, hogy garanciát fog vállalni a munkájáért, de egy képzett szakember már igen.

A nyitókép csak illusztráció, forrás:  Fotó: Plastic Lines: pexels

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5