Skip to main content
kutya étrendkiegészítő vitamin

Az egészséges, ápolt fogak kiemelten fontosak ahhoz, hogy a kedvenced hosszú és boldog életet élhessen. Ha ugyanis nem fordítasz kellő figyelmet a szájhigiéniájára, akkor akár egy ártalmatlannak tűnő foglepedék is fogkő kialakulásához vezethet.  

Ez a megkeményedett, sárgás-barnás lerakódás eleinte a fognyaknál és a fogínnyel szomszédos területeken jelentkezik, de elhanyagolt esetekben a fog egész felszínét érintheti. Sajnos azonban, mivel előszeretettel bújnak meg a fogak hátsó részénél, így az otthoni diagnózis eléggé nehézkes. 

De, ha azt tapasztalod, hogy rossz a kutyus lehelete, gyakori nála az ínygyulladás, és fájdalmas számára a rágás, akkor irány az állatorvos. Ő ugyanis a megfelelő vizsgálat elvégzése után fel tudja mérni, hogy szükségesnek ítéli-e a fogkőeltávolító beavatkozást vagy sem. 

Ezután pedig jöhet az új kezdet, a szájápolás beépítése a mindennapokba a BARFSHOP.hu kuytavitaminjai között megtalálható fogápolási csomagjának minden nap történő használatával. 

Mit kell tudni erről a csomagról?

A fogápolási csomag először is tartalmaz egy doboz Fanni’s Bio Barna Algát, amelyben megtalálható Bacillus licheniformis enzim segíti lebontani a fogkő- és lepedékképződésért felelős baktériumokat.

Továbbá találhatsz benne még egy Zooro ujjra húzható ezüstionos fogtisztítót, amely antibakteriális hatásának köszönhetően segít megszabadulni a szájban felszaporodó, és a fogkő képződéséért felelős baktériumoktól. A használatához csupán annyit kell tenned, hogy felhúzod az ujjadra, belemártod a Bio Barna Algába, és azzal dörzsölöd végig a kutyusod fogait úgy, hogy közben az ínyhez közel eső részekre különös figyelmet fordítasz. 

Rágcsa a fogak tisztántartásához

A jutalomfalatok nem csupán kellemes időtöltést kínálnak, hanem rendkívül hasznosak is egyben, mivel a kutyák esetében a rágásnak különösen fontos szerepe van a fogak tisztántartásában.

Fontos azonban odafigyelned az összetételükre! Ha ugyanis egy olyanra esik a választásod, amely szénhidrátot, gabonaféléket, cukrot vagy keményítőt tartalmaz, akkor ott vagy, ahol a part szakad, hiszen az ilyen készítmények hatására épphogy fokozott fogkőképződésre számíthatsz.

Ezért is javasoljuk, hogy nézz körbe a BARFSHOP.hu kínálatában, ahol 100%-ig természetes és hústartalmú rágcsák igazán széles választékát találhatod.A legtöbb kutya imádja a szárított marha fejbőrt ,illetve a kávéfa rágóbotot.

Végül az étrendbeli változtatás is segíthet

Ha szeretnél minden tőled telhetőt megtenni annak érdekében, hogy a kutyád fogai egészségesek maradjanak, akkor érdemes megfontolni néhány étrendbeli változtatást is. 

Amennyiben például korábban magas szénhidráttartalmú eledelt kapott, akkor azt tanácsos egy olyanra lecserélni, amelyben a fehérje van túlsúlyban, vagy csupán minimális a szénhidráttartalommal rendelkezik. Erre a célra az egyik legideálisabb étrend a BARF, de ha ellenérzéseid vannak vele kapcsolatban, akkor természetesen kereshetsz egy magas fehérjetartalmú tápot is. 

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5