Skip to main content
festés szerszám mentool.hu

 Ha friss életet varázsolnál egy helyiségbe, legyen az otthon, a nyaralóban, vagy bárhol, annak az egyik legegyszerűbb módja, ha átfested a helyiségekben a falakat. Ehhez ma sokféle eszköz között válogathatsz, ám minden esetben érdemes előzetesen nagyon alaposan megtervezned a folyamatokat. Emellett pedig a munka gördülékenysége és a sima és szép végeredmény elérése miatt az is lényeges, hogy milyen eszközöket választasz ki hozzá.  

Remek eszközökkel remek végeredmény

Mind kültérre, mind beltérre is megtalálhatod számodra a megfelelő eszközöket a Mentool.hu festőszerszámok oldalán. Itt nagyon sokféle ecset közül válogathatsz. A hozzáértők mindig azt szokták javasolni, hogy ne egyesével vásárolod meg az ecseteket, hanem rögtön egy teljes csomagot szerezz be belőlük. 

Nagyon jól fel tudod használni ugyanis ezeket a különféle oldószerekkel használható eltérő festékanyagokhoz. Fel tudsz velük újítani fából készült dolgokat, kisebb-nagyobb eszközöket is, de a nyílászárók rendbetételéhez is remekül alkalmazhatod őket. Sőt, egyes DIY munkáknál is jól jöhetnek. Minden esetben ügyelj azonban az ecset alapos kimosására a festést követően! Különben nem tudod majd ismét használni, mert a ráragadt anyag nagyon fog ragaszkodni a szálaihoz.

Gyors munka a festőhengerrel

Nagyon sokan kedvelik a festőhengereket könnyű használhatóságuk és nagy hatékonyságuk miatt. Napjainkban talán az egyik legelterjedtebb és legkedveltebb festőeszközök ezek, nem véletlenül választják rengetegen. Ez a könnyű és nagyon egyszerűen használható szerszám még a kezdő falfestők számára is a siker élményét kínálja, ha betartanak pár egyszerű szabályt. 

Ha megnézed a kínálatot, láthatod, hogy rengeteg féle festőhenger létezik, illetve sokféle nyéltípust is vásárolhatsz. Amit azonban mindenképp érdemes beszerezned, az a teleszkópos nyélhosszabbító. Sokkal hatékonyabban lehet ezzel dolgozni, nem kell minden pillanatban a létrára felmászva egyensúlyozva festeni. Könnyítsd meg a munkát inkább!

A legjobb végeredmény elérése érdekében használj kereszteződő mintázatot a festés során! Ez azt jelenti, hogy a festőhengerrel körkörös mozdulatokkal haladj át a falfelületen, majd ezt követően függőleges mozdulatokkal húzd át a festőhengert! Ha kell, több réteget vigyél fel, hogy tökéletes legyen a végeredmény!

Készülj fel!

A festés előtt az előírt előkészületeket meg kell tenni, és a kellékeket elő kell készíteni. Érdemes letakarni a védendő felületeket, ehhez használj megfelelő méretű takarófóliákat, de a maszkolószalagok is nagy szolgálatot tesznek! 

A festéket is mindig elő kell készíteni, és alaposan át is kell keverni! Ebben a speciális festékkeverő szárak a partnereid. A festéktálca - amit szintén beszerezhetsz a Mentool.hu oldalán - megkönnyítheti számodra a festék felvitelét minden felületre. Csak jó eszközökkel garantálható a remek végeredmény, a Mentool.hu a partnered ebben.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5