Skip to main content
infrafűtés zöld technológia

A kép csak illusztráció (Forrás: Unsplash)

A szénkristály a következő nagy lépés az elektromos infrafűtési ágazatban. 

Egy innovatív megoldás segítségével a fűtés még zöldebbé, klímabarátabbá és egészségesebbé tehető - a hatékonyságáról még nem is beszélve. A szénkristályos technológia a legmodernebb irányt képviseli az infrafűtésben.

Mi az a szénkristály technológia?

A szénkristály a szénszálak nanotechnológiával integrált kombinációja, amely a szenet nanométeres méretűvé alakítja. A szén molekulaszerkezetének kémiai és fizikai tulajdonságai mikroegységekre módosulnak, nagyon kicsi, sima és finom kristályport képeznek.

A nanoszenet tartó hordozó epoxigyanta kiváló teljesítményt tesz lehetővé: a szénkristály nagyobb fokú hővezetést biztosít az infrafűtés során - az elektromos áram 100 százalékát hővé alakítja, növelve az energiahatékonyságot, a biztonságot és a termék élettartamát is, ami több mint 100 ezer óra (vagy 40 év).

Amikor termékeink be vannak kapcsolva, az emberi egészség szempontjából optimális, 8-14 mikronos hullámhosszú infravörös hőt termelnek. A távoli infravörös sugarakat az "élet fényeként" ismerik, és ez az egyetlen olyan hullámhosszú fény, amely jótékony hatással van az emberi test egészségére - hangsúlyozza Tóth Tamás, a Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség elnöke.

Mivel az infrafény köztudottan behatol szöveteinkbe és csontjainkba, segíthet az emberi immunrendszer erősítésében és a jó közérzet kialakításában.

Milyen előnyökkel jár a nanokristályok használata?

A szénkristály fő hatása a fűtési ágazatra az, hogy energiahatékonyabbá, biztonságosabbá és hosszabb élettartamúvá teszi a fűtési rendszereket. A szénkristály jelentősen, 15-20 százalékkal növeli az energiahatékonyságot a hagyományos szénszálakhoz képest.

Az elektromos konvekciós fűtőtestekhez képest a szénkristályos fűtőpanelek akár 50 százalékban, egyes esetekben akár 80 százalékban is csökkenthetik az energiafogyasztást. A szénkristály panelek nem bocsátanak ki szén-dioxidot, és amikor megújuló energiával (például víz-, szél- vagy napenergia) működnek, használatuk szénsemleges.

Az infravörös hőtechnológia környezetbarát, a természeti eljárásokat alkalmazva lágy, egészséges hőt állít elő, amely kiküszöböli az egyes hagyományos légfűtési rendszerekben, fatüzelésű kályhákban vagy helyiségfűtőkben előforduló káros monooxidokat.

A panelek nem bocsátanak ki mérgező anyagokat, szennyeződés vagy illékony anyagok nélkül használhatók a beltéri környezetben. Az elektromos szigetelő termékek biztonságosak és megbízhatóak.

Egészségesebbek, mint a hagyományos hőforrások, mivel nem fújnak ki port vagy az allergéneket, ráadásul nem bocsátanak ki zajt sem. Nincs szükségük szűrőkre, üzemanyagra, csatornákra vagy szivattyúkra, amelyek szezonális tisztítást és karbantartást igényelnek.

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Photo by Erik Mclean on Unsplash

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5