Skip to main content

Ahogy beköszönt a tavasz, azonnal mindenki kivonul a szabadba, a kertbe, az udvarra, a teraszra. Bizonyos idő elteltével azonban a napsugarak annyira erősek, hogy nem tudunk odakint időt tölteni anélkül, hogy leégnénk vagy izzadnánk. A hatalmas hőségben tehát lehetetlen kint maradni úgy, hogy nincs megoldva a kültéri árnyékolás. Mielőtt tehát beköszön a kánikula, érdemes elgondolkodni azon, hogy milyen formában óvjuk meg a bőrünket az UV-sugaraktól. 

Az alábbi írásunkban olyan tippeket adunk, amelyek bármikor hasznosak lehetnek, ha kint szeretnénk időt tölteni.

Hogyan gondoskodhatunk a kültéri árnyékolásról?

Sokan nem is sejtik, de a megfelelő árnyékolással akár 4-5 Celsius-fokos különbséget is létre tudunk hozni a teraszon. Ehhez a Kulteributorok.hu minőségi napernyőire, egyéb árnyékolástechnikai eszközeire lesz szükség, amelyekkel könnyen és költséghatékonyan oldhatjuk meg a problémát. 

Ez a pár fok nagyon sokat számít, amikor a napon 38-40 fok van. A nyári hűtés tehát nemcsak bent, hanem odakint is nagyon fontos tényező ahhoz, hogy maximálisan kiélvezhessük a meleg hónapokat.

A legjobb persze, ha már az épület tervezésekor gondolunk az árnyékolásra. Érdemes úgy alakítani az otthonunkat, hogy a teraszra ne tűzzön a nap. Az épület déli és nyugati oldala mindig ki van téve a hőségnek, ide nem a legjobb megoldás kinti nappalit kialakítani. Persze egy napernyő vagy egy napvitorla sokat segíthet, ha most vettük a házat, és nincs lehetőség átalakítani azt.

Ezek a legjobb megoldások

Aki tehát nem annyira szerencsés, hogy maga tervezze meg az otthonát, annak a meglévő helyzetre kell megtalálni a legjobb megoldást. A külső árnyékolás esetében viszont bőven akad lehetőség, hogy megakadályozzuk a leégést és távol tartsuk a káros napsugarakat. 

A kinyitható vagy rugós napellenzők kiváló választást jelentenek a teraszok árnyékolására. A napernyők pedig olyan helyeken használatosak, ahol rugalmasságra van szükség. Előnyük ugyanis, hogy könnyű őket egyik helyről a másikra tenni. Ott vannak továbbá a naphálók, amiknek például a téli kertekben vagy a nagyobb üvegfelületeknél vehetjük hasznukat.

A Wave zöld színű strandnapernyő egy divatos és elegáns kiegészítő, aminek hála még a forró napokon is a szabadban lehetünk. A 270 cm-es átmérőnek köszönhetően még egy nagyobb terasz fedésére is alkalmas lehet. Mivel poliészterből készült, így tartós, időtálló, nem fakul vagy szakad könnyen.

Mikor lehet hasznos a napvitorla?

Sokan azért választják őket, mert sokkal könnyebb őket áthelyezni, így nem probléma, ha több területen lenne szükség árnyékolásra, de csak egy napvitorlát szeretnénk vásárolni. Ez a változat remek választás az erkélyre, hiszen a lakásokban sem árt gondolni a káros napsugarakra. A Flow szögletes kivitele tökéletes védelmet nyújt a meleg és az eső ellen. Jól jöhet még a kertben, a balkonon vagy a kültéri teraszon.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5