Skip to main content

Azzal, ha fenntarthatóbb működést alakítasz ki az irodában, teszel a környezetvédelemért, csökkented a költségeket, sőt ezek az intézkedések a munkahelyi légkörre és a kollégák jóllétére is pozitívan hatnak. Összegyűjtöttünk öt olyan tippet, amelyek segítségével zöldebbé és fenntarthatóbbá teheted az irodai környezetet. 

Minden egy jó kávéval kezdődik…

Talán meglepő a kávéval kezdeni, de ne felejtsük el, hogy sokaknak egy jó munkanap egy kávéval indul. Így, ha fontos a munkatársak jólléte és a fenntarthatóság is, akkor figyelmet kell szentelnünk annak, hogy jó, de a lehető legkörnyezettudatosabb élményt biztosítsuk. Ha biztosra akarunk menni kávé fronton, akkor érdemes megfontolni a kávégépbérlés lehetőségét. Így nem csak a megfelelő szerviz és szükség esetén a cserekészülék biztosított, de a szemes kávéval jóval kevesebb hulladék keletkezik, mint egy kapszulás gépnél. Ráadásul sok szolgáltató kínál olyan kávéfajtákat is, amelyek környezetbarát módszerekkel termesztettek, így támogatva a fenntartható kávé gazdálkodást.

Gondold meg, mielőtt nyomtatsz!

A papírhasználat mérséklése vagy teljes kiküszöbölése jelentős mértékben csökkentheti az iroda ökológiai lábnyomát. A digitális dokumentumkezelés, mint az elektronikus aláírások használata és a dokumentumok felhőalapú tárolása, nemcsak a papírfelhasználást minimalizálja, hanem javítja a munkafolyamatok hatékonyságot is, miközben időt és tárhelyet takarít meg.

Ne csak a fejedben legyen világosság!

Az energiahatékony világítási megoldások, mint például a LED izzók, drámaian csökkenthetik az energiafelhasználást, és hosszabb élettartamuk révén kevesebb hulladék keletkezik. A jól megtervezett, intelligens világítási rendszerek, amelyek a természetes fényt vagy a helyiségben tartózkodók mozgását is érzékelik, további energiamegtakarítást eredményezhetnek.

ajun kavegepberles

Nézd meg, mit veszel!

A fenntartható irodai környezet megteremtésének egyik pillére a zöld beszerzési politika. Válassz olyan irodai eszközöket és bútorokat, amelyek környezetbarát anyagokból készültek, vagy amelyek fenntartható forrásból származnak. Keresd az olyan címkéket, mint az FSC a papírtermékeken, vagy a Greenguard, amely a bútorok károsanyag-kibocsátását igazolja.

Zöldelljetek!

A zöldterületek megszépítik az irodát és egyúttal hozzájárulnak a belső levegő minőségének javításához, valamint a dolgozók stressz-szintjének csökkentését is elősegítik. A beltéri növények segíthetnek a levegő szűrésében, míg a külső zöldterületek, mint az erkélyek vagy tetőkertek, lehetőséget biztosítanak a biodiverzitás támogatására és a városi környezet zöldítésére, és persze egy kis munka utáni összejövetelre is.

Képek forrása:  canva.com

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5