Skip to main content

Az iPad használata során nemcsak az eszköz technológiai előnyeit élvezhetjük, hanem választhatunk olyan kiegészítőket is, amelyek kisebb ökológiai lábnyomot hagynak maguk után. Összegyűjtöttünk néhány olyan kiegészítőt, amelyek kompatibilisek az iPadekkel, és azokat is támogatják, akik tudatosan akarnak élni. 

Biológiailag lebomló tokok

Egyik legnépszerűbb fenntartható kiegészítő a biológiailag lebomló tok. Ezeket a tokokat általában kukoricakeményítőből, búza szármaradványaiból vagy más növényi alapú anyagokból állítják elő. Nem csak megújuló forrásból származnak, hanem a használatuk után, komposztálás esetén, biológiailag lebomlanak, így nem jelentenek terhet a környezetre. Egy ilyen tok kiváló választás lehet iPad Pro készülékedhez, ha szeretnéd csökkenteni műanyag felhasználásodat.

Újrahasznosított anyagokból készült tartozékok

Több gyártó is kínál újrahasznosított anyagokból készült iPad kiegészítőket, mint például tokokat vagy táskabelsőket. Ezek az anyagok gyakran PET palackokból vagy óceáni műanyaghulladékból származnak. Az újrahasznosított poliészterből készült termékek kiváló minőségűek, strapabíróak, és segítenek csökkenteni a műanyag hulladék mennyiségét. Az pedig már csak plusz extra, ha te magad is újhasznosított, azaz használt iPad vásárlására adod a fejed, ahelyett, hogy újat rendelnél, és így is véded a környezetet.

ajun hasznalt ipad

FSC-tanúsítvánnyal rendelkező faállványok

Ha természetes anyagot részesítesz előnyben, választhatsz FSC-tanúsítvánnyal ellátott fa állványokat az iPadednek. Az FSC (Forest Stewardship Council) tanúsítvány garantálja, hogy a faanyag fenntartható forrásból származik, azaz az erdőgazdálkodás során figyelembe veszik a környezetvédelmi, társadalmi és gazdasági szempontokat is. Egy fa állvány nemcsak esztétikus, hanem hosszú távon is fenntartható választás.

Napenergiával működő töltők

Napjainkban már elérhetőek olyan töltők, amelyek teljes mértékben napenergiával működnek. Ezek a készülékek különösen hasznosak lehetnek utazás során, ahol nincs hozzáférés elektromos hálózathoz. Egy ilyen töltő környezetbarát és ráadásul rendkívül praktikus is, hiszen bármikor, bárhol feltöltheted vele az iPadet.

Környezetbarát tisztítókészletek

Az iPad képernyőjének tisztán tartása is fontos, de sok tisztítószer káros lehet a környezetre nézve. A piacon azonban megtalálhatók azok a környezetbarát alternatívák, amelyek biológiailag lebomló anyagokból készülnek és nem tartalmaznak mérgező vegyszereket. Ezek a készletek gyakran tartalmaznak mikroszálas törlőkendőt is, amely többször használható és mosható.

A képek forrása: canva.com

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5