Skip to main content

A benzines injektorok meghibásodására számos tünet utalhat. Amennyiben a reggeli indítás problémás, ha ingadozik az alapjárat vagy amennyiben nem a szokásos módon és ütemben gyorsul az autó, az mind következhet abból, hogy a benzines injektorokkal nincs minden rendben. 

Ugyancsak ilyesmi állhat a háttérben, ha kihagynak a hengerek, veszít a teljesítményéből a kocsi, vagy a fogyasztás különösebb indok nélkül megnövekszik. Mindezek következtében az emissziós érték is megnőhet, amelynek következtében elképzelhető, hogy a jármű nem fog átmenni a következő műszaki vizsgán.

Az efféle problémák maguktól aligha oldódnak meg, így érdemes szakszervizt felkeresni. A Tamorin Kft. a benzines injektorok felújítása kapcsán nagy tapasztalattal rendelkezik, így érdemes hozzájuk fordulni.

A megoldás lépései

Először is fel kell keresni a céget, a Tamorin Kft. kollégái ezt követően tájékoztatást adnak a teendőkről.

Az injektorokért futárt küldenek a megadott címre, majd díjmentesen elviszik őket bevizsgálni. A tisztítást és bevizsgálást követően több lehetőség is felvetődhet. Ideális esetben már a tisztítás orvosolja a problémát, ilyenkor már csak vissza kell szerelni az injektorokat. Lehet, hogy a szűrő cseréjére van szükség, és ennek megtörténte után küldik vissza az injektorokat.

Olykor azonban sajnos még a szűrő cseréje sem jelent megoldást, és az injektor működésképtelen marad. Ilyenkor a Tamorin Kft. a használhatatlan alkatrészek helyett küld újat. 

A benzines injektor bevizsgálásának módja

Az injektoron elvégzett próbapadi teszt döntő fontosságú annak szempontjából, hogy az adott alkatrész megmenthető-e vagy sem. Amennyiben nem, akkor kell új alkatrészt beszerezni a régi helyett.

Először a szakemberek ultrahangos módszerrel tisztítják meg a porlasztókat. A próbapadi teszt alkalmával az erre a célra kialakított gép kémiai tisztítást végez. Ennek során a tesztfolyadék magas nyomáson áramlik visszafelé, majd a kellő mérési pontok elvégzése a soron következő. Így a porlasztó belseje és külseje is tökéletesen megtisztul.

Ha kiderül, hogy gond van a szállítási mennyiségekkel, akkor kerül sor a szűrők cseréjére. Általában erre van mód, sajnos azonban néhány típus esetén ez nem megoldható.

Nem mindegy, hogy milyen cégre bízzuk a munkát

A megfelelő szakszerviz kiválasztása nagyon fontos, mert nem mindenhol dolgoznak kellő korrektséggel. Elvárható egy tisztességesen dolgozó cégtől, hogy gyári új alkatrészekkel operáljanak, és adjanak az elvégzett munkára egy év garanciát.

A Tamorin Kft.-nél mindig mindent előre egyeztetnek az ügyféllel, így senkit sem érhet kellemetlen meglepetés. Ez a cég mindig számlát ad az elvégzett munkáról, amely tartalmazza az alkatrészek költségét, a munkadíjat és a szállítás díját egyaránt.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5