Skip to main content

A gyerekszoba egyik legfontosabb bútordarabja a gyerekágy, amelynek egyszerre kell biztonságosnak és kényelmesnek lennie. Különös figyelmet kell tehát szentelni a kiválasztásának, amelyhez a mai cikkünkben igyekszünk némi segítséget nyújtani.

Milyen szempontok alapján válassz gyerekágyat?

Fából és bútorlapból készült, kárpitozott gyerekágyak a Csingiling Gyermekbútornál mind elérhetők, sőt nagyon sokféle típus közül válogathatunk.

Ezért mielőtt belevágnál a keresgélésbe, fontos, hogy le tudd szűkíteni, melyik termékek jöhetnek szóba, amelyhez az alábbi kérdéseket kell feltenned magadnak:

  • Hány éves a gyermeked, és milyen magas?
  • Mekkora a gyerekszoba mérete?
  • Szeretnél extra tárolóhelyet a játékok és a könyvek elpakolásához?
  • Vannak olyan minták, mesefigurák vagy játékok, amelyek tetszenek a csöppségnek?

Ha megvannak a válaszok, akkor ismerkedj meg a különböző gyerekágy típusokkal, illetve azok lehetséges előnyeivel!

Kárpitozott gyerekágy, fából és bútorlapból készült ágy

A leggyakoribb választásnak általában a kárpitozott ágyak minősülnek, mivel rendkívül kényelmesek, és nem csak a fekvőfelületük, hanem a teljes keretük. De az sem utolsó szempont, hogy nagyon sokféle szín és dizájn érhető el belőlük.

Megvan az a hátrányuk viszont, hogy nehezebben tisztíthatók. Ezért, ha erre a típusra esik a választásod, akkor érdemes tájékozódnod a kárpitozás során felhasznált anyagokról. Egyes matériák ugyanis sokkkal könnyebben takaríthatók, mint bizonyos társaik.

A fából készült gyerekágyakat viszont azért választják a szülők, mert tartósak, hosszú élettartamúak, és mindemellett még könnyen tisztán is tarthatók. Negatívumnak számít velük kapcsolatban viszont, hogy jóval kisebb szín- és stílusválaszték érhető el belőlük. Továbbá a forgolódósabb gyerekek beverhetik a támlába a fejüket, így extra fejvédőkkel kell felszerelni az ilyen ágyakat, ami plusz költséget jelent.

A bútorlapból készült gyerekágyak pedig ennek pont az ellenkezői. Kevésbé tartósak, de jóval nagyobb kínálatból lehet mazsolázni. Bár a könnyű tisztíthatóság és a fejvédő szükségessége közös vonás.

Emeletes és tetőtéri ágy

Az emeletes ágyat valószínűleg nem kell bemutatni. Biztosan te is szerettél volna egyet kiskorodban, és valószínűleg a gyermekeid is így gondolkodnak, feltéve, ha a felső ágyat kapják meg. Ez a típus egyébként rendkívül ideális választás, hiszen nemcsak kényelmes, de több évet is kibír.

Ami pedig a tetőtéri ágyat illeti, kiváló alternatíva egy kisebb gyerekszobába. Az ágy ugyanis a bútor tetején található, az alsó része pedig játszó- vagy olvasósarok, de akár egy kis kuckónak is berendezhető – mikor mire van szükség.

Mennyire biztonságos a gyerekágy?

Végül, mielőtt kiválasztod a megfelelő modellt, mindenképpen ellenőrizd, hogy mennyire masszív az ágy szerkezete, kibírja-e a gyermeked véletlenszerű, nem tervezett és aránytalan támadásait! Továbbá nem szabad megfeledkezned a látható kiemelkedésekről vagy éles szélekről sem, amelyek biztonsági kockázatot jelentenek!

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5