Skip to main content

Műkörmösként számos alapanyaggal találkozhatsz az évek során. Ezek között vannak az építőzselék is, melyekből egyre újabb és újabb típusokat dobnak piacra. De vajon melyik mire használható a legjobban? Cikkünkben bemutatjuk a zseléfajtákat, és adunk néhány tippet is alkalmazásukhoz! 

Típusok és csoportosítási módszerek

A műköröm szépségét a jól előkészített és felépített alap adja. Ebből az egyik legnépszerűbb az építőzselé. Attól függően, milyen a tapasztalati szinted, és mire vágyik a kliensed, többféle zselé közül válogathatsz. A Roniki esztétikus építőzseléi minden igényt nagyszerűen kiszolgálnak: használhatóak körömágyhosszabbításhoz, de akár francia körmökhöz is.

A zselék alapvetően kétféleképpen csoportosíthatóak: színük és állaguk alapján. Már a színük is árulkodhatnak, milyen funkcióra a legtökéletesebbek. Ennek megfelelően:

  • a körömformák kialakításához átlátszó,
  • a körömvég színezéséhez és a francia manikűrhöz fehér francia
  • körömágy-hosszabbításhoz pedig a rózsaszínes tónusban játszókat javasoljuk a leginkább.

Az élénk színű, pigmentált vagy csillámos darabok pedig akár teljes értékű műkörömként is funkcionálhatnak.

Zselék és állagaik: ez köztük a különbség

Az egyik legszembetűnőbb eltérés a zseléknél, hogy legalább háromféle állag közül válogathatunk. Az építőanyag népszerűsége éppen ebben rejlik: a sokoldalúságában, hiszen szinte bármilyen körömhöz illeszkedik. Állaga szerint tehát az alábbi módon csoportosítható:

  1. Lágy

A lágyabb állagú zselék gyakran pigmentáltak. Ezeket vékonyabb, esetleg közepes rétegben használhatjuk, de mindenféleképpen alapréteget igényelnek. Ehhez a legjobbak: körömágy-hosszabbítás.

  1. Közepes

A még szintén folyékonyabb állagú, önterülő építőzselék akkor a legjobbak, ha gyorsan dolgozunk, így nem probléma, hogy hamar megszilárdul. Ehhez a legjobbak: C-ív kialakítása, francia köröm színének élénkítése.

  1. Sűrű

A köröm sáncaiba kevésbé befolyó, tömörebb szerkezetű builder gélekkel kezdő műkörmösök is tökéletesen dolgozhatnak majd. Ehhez a legjobbak: gyakorlatilag minden, szilárd alaphoz tökéletesek.

Legyen azonban szó bármilyen zseléről, van egy közös tulajdonsága mindegyiknek. Ez pedig az előnyük, hogy akár sablonos építésre is alkalmasak. Ehhez a legtöbbször egy meghatározott méretsáv (pl. S-M) áll a rendelkezésünkre.

A könnyű és természetes műkörmök csodálatos világa

Sokan vannak, akik azért nem vágnak bele a műkörömépítésbe, mert nagyon sok rosszat hallottak már az építőanyagokról. Többek között azt, hogy elnehezítik a körmöket, így kellemetlen a viseletük. A Roniki természetes anyagokból készült, cruelty-free építőzseléinél ettől nem kell tartanod. Minden vendéged örömmel viseli majd a légies érzetet nyújtó, nem töredező, tartós anyagú műkörmeit.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5