Skip to main content

Egyre több használt számítógép kerül értékesítésre a piacon. Ez több szempontból is jó. Ebben a cikkben megnézzük, hogy milyen előnyökkel jár ez a folyamat, valamint arra is kitérünk, hogy miként érdemes beszállítót keresni, aki gondoskodik a használt készülék ellátásunkról.  

Miért jó egy használt számítógép vásárlása?

Napjainkban már nemcsak a magánszemélyek, hanem a cégek is egyre gyakrabban döntenek használt számítógép vásárlása mellett. Ennek a folyamatnak több előnye is van. Nézzük, melyek ezek!

Egyrészt természetesen ott van a környezetvédelmi megközelítés. Amikor egy informatikai eszközt legyártanak, akkor annak van egy bizonyos élettartama. Azonban az egész iparág olyan szinten fejlődik, hogy sokszor már idő előtt lecseréljük ezeket a készülékeket. Viszont attól még azok maximálisan jól működnek, vannak, akik még akár több évig is tudnák használni őket. 

Gondoljunk csak bele, hogy a nagy vállalatok akár 2-3 évente is teljesen lecserélik, leselejtezik a kiváló minőségű, prémium laptopjaikat és asztali számítógépeiket! Mekkora pazarlás lenne ez, ha nem foglalkoznának ezek újrahasznosításával. Itt jönnek képben azok a cégek, akik adnak egy második esélyt ezeknek a készülékeknek.

A másik nagy előnyük a használt terméket vásárló szempontjából nagyon fontos: kedvező áron tud olyan minőséghez hozzájutni, amihez teljes áron nem lett volna képes. Egyszerűen megfizethetetlen a magánszemélyeknek vagy a KKV-knak például egy akár 700-900 ezer forintos új üzleti laptop. Így viszont hozzájuthat töredék áron. De ez igaz a PC-kre is.

Mi szól még egy használt számítógép vásárlása mellett?

Egy-egy, ilyen nagy cégek által leselejtezett készüléket úgy értékesítenek tovább, hogy mindent megtesznek a hosszan tartó működés érdekében. Minden konfigurációt ellenőriznek, kitakarítanak, és ha szükséges, természetesen cserélik bennük a hibás vagy elhasznált alkatrészeket. Így egy felújított számítógépet fogunk végül megvásárolni.

Mivel jellemzően üzleti célra lettek tervezve, ez azt jelenti, hogy hosszú évekig kell bírniuk a terhelést. Így kiváló választás ez otthoni használat mellett KKV-k számára is, ahol fontos a stabil, folyamatos működés is a minőség és a megfizethető ár mellett.

Hogy válasszunk használt számítógép beszállítót?

Érdemes kicsit utánanézni a cégnek, akitől vásárolni akarunk, hogy garantáltan megbízható, profi csapattól szerezzük be a használt készülékünket. Az egyik ismertetőjel, amire érdemes felfigyelni, az a Bisnode minősítés, melyből az AAA a legmagasabb. Aki ilyen céggel üzletel, az garantáltan megbízható partnerre talált.

A különböző szoftverfejlesztők partnereket keresnek, akik nagy mennyiségben tudják értékesíteni (megfizethető áron) a termékeiket. A használt piacon a PC Aréna például gyakorlatilag fillérekért tudja jogtiszta szoftverekkel ellátni a gépeit G Data AntiVirussal, Microsoft Windows-zal és Microsoft Office csomaggal.

És ami ne maradjon el: mindenképp legyen garancia vagy jótállás a használt számítógépre!

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5