Skip to main content

Lehet, hogy mostanában minden fillérre vigyázunk, de egy dolgon kevesen tudnak pénzt spórolni. 

Ez pedig nem más, mint az illatszer. A piacon kapható legkelendőbb illatok némelyike azonban akár a 100 eurót is meghaladhatja, ami jelentős összeget emészthet fel a havi jövedelmünkből. De ne kedvetlenedjünk el, hiszen parfümök olcsón is kaphatóak, csak jó helyen kell keresni.

Szeretne spórolni? Olvasson tovább néhány alapvető tippért, hogy miként vásároljon okosan és élvezze a nagy árengedményeket, amikor a kedvenc illatszereit szerzi be!

Figyeljen a koncentrációra!

Szeretné okosan elkölteni a pénzét egy új illatos üvegcse megvásárlásakor? Akkor vegye figyelembe gondosan a koncentrációját! Az Eau Fraiche parfümök olcsónak tűnhetnek, de ezek a termékek általában alacsony mennyiségű parfümesszenciát tartalmaznak. Még a legjobb Eau de Fraiche illatok is csak 6-7% körüli koncentrációt kínálnak. Az eredmény egy olyan aroma, amit a nap folyamán rendszeresen újra kell fújni. Hosszútávon tehát több értelme van kicsit többet költeni egy olyan kölnire, amin az Eau de toilette felirat szerepel, és általában 10% körüli parfümesszencia koncentrációval büszkélkedhet.

Megéri-e utánzat illatokat vásárolni?

Az úgynevezett utánzat illatok már évek óta léteznek. Ezek lényegében a népszerű parfümök olcsón létrehozott másolatai. Számos nagyáruház és online kiskereskedés kínál kimerítő választékot belőlük. Az ilyen illatok szinte megkülönböztethetetlenek a valódi társaiktól, bár nem pontos másolatok.

Ha egy szeretett illatot szeretne egy hasonló termékkel helyettesíteni, akkor az utánzat illatok között ezt nem fogja megtalálni. Ha azonban jelentős megtakarítást akar elérni, érdemes lehet felfedezni egy költségvetés barát alternatívát.

Ezeknek a termékeknek a hátránya, hogy hiányzik belőlük a márkás társaik jellegzetes csomagolása és dizájnos üvege. Ez nem jelenthet problémát, ha saját részre vásárol. Ha viszont egy illatot ajándékként szerez be egy különleges személynek, érdemesebb az eredeti terméket választani.

Hol kínálják a legjobb árakat?

Bárki, aki valamicskét tud az illatokról, megmondja, hogy a bolti vásárlás nem feltétlenül jó ötlet. Hogy miért? Ha először választunk új illatot, az érzékszerveinket valószínűleg elárasztják a konkurens aromák. A legjobb esetben is csak néhány új palackot tudunk megszagolni, mielőtt nehezen ki tudnánk választani egyet. Az üzletben történő vásárlás általában magasabb árcédulával is jár. Hiszen a kiskereskedőknek számtalan általános költséget kell fedezniük. Ha parfümök olcsón érdeklik, vagy új illatot keres, fontolja meg az online vásárlást!

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5